3. ledna 2014 • 15:20

POTVRZENO. Plzeň uvolnila Pospíšila, vrací se do Olomouce

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před pondělním startem zimní přípravy fotbalovou Viktorii Plzeň opouští první hráč. Do Sigmy Olomouc se vrací Martin Pospíšil, který se v nabitém kádru mistrovského celku neprosadil do sestavy. Dvaadvacetiletý hráč přišel do Plzně v září na hostování s opcí, kterou klub neuplatnil, proto se mladý záložník vrátil zpátky na Hanou.



Pospíšil přišel do Plzně na začátku září, aby v záloze nahradil Vladimíra Daridu. Ve velké konkurenci ale dostávali přednost jiní hráči, zejména proto se mladý fotbalista přesouvá už po půl roce zpátky na Hanou.

"Martin přišel do Viktorie v rámci společného projektu se Sigmou na hostování s opcí, tu jsme po dohodě s hráčem nyní neuplatnili. Sám hráč však prokázal velký fotbalový potenciál, výbornou tréninkovou morálku a v neposlední řadě bezproblémovou povahu," sdělil generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pospíšil stihl v plzeňském dresu odehrát čtyři ligové zápasy, dvakrát si vyzkoušel přímo na hřišti atmosféru Ligy mistrů. "Rozhodně to neberu jako chybu. I těch pár minut v Lize mistrů mi dalo velké zkušenosti. Stejně jako třeba tréninky v Plzni," uvedl Pospíšil.

Hlavním důvodem, proč se v našlapaném kádru nedostal na plac častěji, je obrovská konkurence. "Platí tam skoro, že co hráč, to reprezentant. Naučil jsem se toho hodně. Cítím na sobě, že jsem lepší hráč, než když jsem odcházel. Ale taky cítím, že už potřebuju pravidelně hrát," uvedl pro Olomoucký deník.

Nový trenér Viktorie Dušan Uhrin mladší během svého jmenování do funkce uvedl, že zásadní změny v kádru neplánuje. Naopak - chce si stáhnout všechny hráče z hostování, aby je poznal a dal jim v přípravném období šanci.

"Martin vlivem velké konkurence v záložní řadě nedostával tolik herních příležitostí, vzhledem k zapojení dalších kmenových záložníků Viktorie do zimní přípravy jsme po dohodě s hráčem sáhli k co nejrychlejšímu návratu do mateřského klubu," dodal Šádek.

Viktoria Plzeň, stejně jako Sigma Olomouc, začíná přípravu v pondělí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud