3. ledna 2014 • 13:38

Matějovský ZŮSTANE ve Spartě! Klub s ním prodloužil smlouvu

Autor: jon, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na startu zimní přípravy fotbalové Sparty klub oznámil poměrně překvapivou informaci. Letenským hráčem zůstane i v další sezoně Marek Matějovský, se kterým vedení prodloužilo smlouvu do léta 2015. Bývalému kapitánovi týmu měl stávající kontrakt vypršet už po této sezoně a mluvilo se o tom, že hráč tým opustí.



"Jednáni nebyla složitá. My jsme se drželi interního plánu, že po konci podzimu si s Markem sedneme a vyhodnotíme si, co dál. Závěrem sezení byla dohoda, že prodloužíme kontrakt o další rok," uvedl během zahájení sparťanské přípravy člen představenstva klubu Jakub Otava.

"Chtěli jsme mužstvo více stabilizovat a Marek je jedním z hráčů, který k tomu může přispět," doplnil sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Před podpisem nové smlouvy nejprve ale chtěl Matějovský probrat budoucnost se sportovním vedením. Mluvil s trenérem Lavičkou, Jakubem Otavou i sportovním ředitelem Jaroslavem Hřebíkem.

"Chtěl jsem vědět, jaká je má situace, jaký je plán a vize," cituje Matějovského klubový web sparta.cz. "Zajímalo mě i to, jaké nedostatky na mně vedení vidí a co musím zlepšit. Právě na tom teď v přípravě budu pracovat na maximum a uvidíme, co to přinese."

Matějovský před sezonou přišel o kapitánskou pásku a ztratil místo v základní sestavě. Střelecky se prosadil až v posledním ligovém kole, kdy rozhodl o výhře 3:2 v Jablonci. Svůj gól ale i z důvodu nemoci bratra neslavil. "V posledních týdnech nemám moc důvodů k radosti. Vidíte sami, že nehraji," uvedl po závěrečném podzimním utkání.

Přesto si Sparta vyhodnotila podzimní část tak, že si 32letého záložníka ponechá v kádru. "Je to hráč, který si zasloužil maximální komunikaci a diskuze s ním byly velice přínosné. Některé Markovy výroky v závěru podzimu nebyly šťastné a on to uznal. Vztah mezi klubem a hráčem ale byl a je naprosto zdravý," ubezpečil fanoušky Otava.

Matějovský přiznal, že malá herní vytíženost ho nepotěšila. "Ale nebylo to tak, že bych ve Spartě nebyl spokojený," řekl.

Letenský kouč Lavička dodal, že "by bylo naopak špatně, kdyby s pozicí náhradníka spokojený byl".

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud