Květoslav Šimek
23. února 2014 • 20:10

Tenisáky za Lukeše! Fanoušky Baníku podpořil Svěrkoš i Horváth

Autor: Květoslav Šimek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Bazalech bylo veselo hned od úvodního hvizdu. Nespokojení fanoušci Baníku Ostrava už v první minutě zápasu s Plzní zaházeli hrací plochu tenisáky. Dali najevo nespokojenost s tím, že se klub zbavil jejich oblíbence Martina Lukeše.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 2. • 15:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
1:2
ONLINE
23. února
15:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 81. Svěrkoš

Hosté: 23. Tecl, 56. Tecl

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Zawada (85. Sukup), Frydrych (C), Baránek, Vengřinek – Štěpán, Greguš, Kukec, Foltýn (69. de Azevedo), Holzer (69. Svěrkoš) – Škutka.

Hosté: Kozáčik (38. Bolek) – Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (86. Ďuriš), Hořava, Kolář, Horváth (C), Kovařík – Tecl (90. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Šrom, Sukup, Stronati, de Azevedo, Staško, Svěrkoš, Kaša

Hosté: Bolek, Hubník, Hejda, Hrošovský, Ďuriš, Wágner, Bakoš

Karty

Domácí: Vengřinek, Baránek, Vengřinek (č)

Hosté: Čišovský

Rozhodčí

T. Kocourek – K. Mencl, P. Filípek

Stadion

Stadion Bazaly

Pětatřicetiletý záložník strávil prakticky celou kariéru v Baníku Ostrava. Mezi především tou radikálnější částí fanoušků patří k velkým oblíbencům, na kterou diváci v Ostravě nedají dopustit.

Příznivce klubu obzvlášť zasáhlo, když vedení v zimě oznámilo, že s Lukešem už dál nepočítá. Protestní akci nachystali hned do úvodního jarního utkání proti Plzni.

Ostravští fanoušci vyklidili kotel, nechali tam jen transparent: "Sbal se a vypadni??? NE!!! S legendami se zachází jinak!!!" Modré číslo 4 jasně hlásilo, o jakou legendu se jedná.

Prázdný ochoz za brankou a transparent baníkovských fanoušků se vzkazem vedení klubu
Prázdný ochoz za brankou a transparent baníkovských fanoušků se vzkazem vedení klubu

V první minutě zápasu pak fandové na hrací plochu naházeli tenisáky, rozhodčí musel duel přerušit. Po zhruba čtyřminutové pauze se mohlo pokračovat dál. Ovšem hrálo se prakticky v tichu. V prvním poločase fandil jen kotel Plzně.

„Já to chápu," říkal i plzeňský kapitán Pavel Horváth. "Když se vžiju do situace Martina Lukeše... Chápu, že spoustě lidí není tahle situace příjemná, já jsem na jejich straně. Myslím, že s hráčema, kteří prožijou celou svoji kariéru v jednom klubu, by se měl klub rozloučit jinak. Není to sice moje starost, ale lidi chápu.“

Podobně mluvil i ostravský Václav Svěrkoš. Svůj gól z 81. minuty, kterým snižoval na konečných 1:2, věnoval právě Lukešovi. Přiběhl k hlavní tribuně, kde bývalý kapitán v černých brýlích seděl, a zvedl směrem k němu čtyři prsty. "Samozřejmě tím chci Martina podpořit," potvrdil Svěrkoš.

Plzni vystřílel vítěztví Stanislav Tecl, dal oba góly. A když ve druhém poločase začali ostravští fanoušci, kterých na Bazaly přišlo 10 127, naplno fandit, potěšilo to i jej. "Hned byla atmosféra lepší a fotbalovější!"

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud