Jan Podroužek
28. února 2014 • 23:30

Souboj Smejkal-Pospěch vyhrál stoper Slavie. Dal gól + vyzrál na sudího

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Můžou se cítit ukřivdění. Právem. Dukla měla na Slavii zahrávat za stavu 0:0 penaltu. Ale faul Michala Smejkala na Zbyňka Pospěcha sudí Pavel Franěk nepískal. „Pan Franěk asi evidentně dneska neviděl naše mužstvo, jenom to slávistické,“ rozčiloval se po prohře 1:2 faulovaný Pospěch.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 2. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
2:1
ONLINE
28. února
20:15
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
Góly

Domácí: 14. Smejkal, 45. Necid

Hosté: 87. Pospěch

Sestavy

Domácí: Čontofalský – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Zmrhal, Piták (C) (80. Juhar), Gecov, Boudjemaa (85. Mičola), Vošahlík – Necid (90+1. Prošek).

Hosté: Rada – Mat. Hanousek (79. J. Marek), Vorel, Romera, Štětina – Kalouda (61. Kovaľ), Berger (46. Černý), Gedeon (C), Hlinka, Mareš – Pospěch.

Náhradníci

Domácí: Rakovan, Hrubý, Juhar, Prošek, Tusjak, Lička, Mičola

Hosté: Kučera, Božič, Kovaľ, Ouedraogo, Černý, Engelmann, Marek

Karty

Domácí: Piták, Vošahlík, Vošahlík (č), Necid

Hosté: Mareš, Kalouda, Štětina

Rozhodčí

Franěk – Mencl, Vysloužil

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Vršovice

Stalo se to v desáté minutě. Dukla zahrávala rohový kop. Ten mířil na dvojici Smejkal-Pospěch. První okatě zatáhnul za dres druhého, zatímco balon odskákal pryč z vápna. Píšťala rozhodčího ale zůstala němá.

„Byl to jasný faul. Držel mě za dres,“ zlobil se Pospěch. Na hřišti byl ale po inkriminovaném zákroku úplně v klidu. „Mám šest žlutých, to není dobrá situace. Kdybych měl jenom jednu, možná bych byl víc nasranej.“

„Můžu mluvit jen ze svého pohledu, a z toho to faul byl. To je vše,“ zhodnotil zákrok Smejkala trenér Dukly Luboš Kozel.

Druhá strana to samozřejmě vidí jinak. „A kolikrát byl Neves ve vápně takhle atakovaný Vorlem? Takových situací jsou v zápase desítky,“ odsekl trenér Slavie Miroslav Koubek.

Sám Smejkal kontakt přiznal. „Se Zbynďou je to těžký, on je silnej, drželi jsme se navzájem. Trošku mi odskočil, tak jsem si ho chytil. To, že to rozhodčí nepískl, je na něm.“

Pikantní na tom je, že za pár minut se tenhle minisouboj opakoval na druhé straně hřiště. Jenže Pospěch Smejkala neuhlídal, ten se trefil z rohu a poslal Slavii do vedení 1:0. Stal se z toho takový minipříběh, který vyhrál slávistický stoper.

Smejkal se postaral o úvodní branku zápasu
Smejkal se postaral o úvodní branku zápasu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud