4. března 2014 • 13:00

Lukeš po konci v Ostravě: Zvažuji, jestli ještě vůbec pokračovat

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Martin Lukeš je volný. Pětatřicetiletý záložník se s Ostravou dohodl na ukončení smlouvy a je k dispozici jiným zájemcům. Baník o tom informoval na svém webu.



Lukeš neprošel u trenéra Františka Komňackého lednovým zužováním kádru a vedení klubu ikonu ostravských fanoušků vyřadilo z áčka. Zkušený středopolař a bývalý kapitán, který působil na Bazalech s výjimkou sezony ve Slavii od roku 1989, nyní po bezmála pětadvaceti letech Baník definitivně opouští.

Dohodl se na předčasném ukončení smlouvy, která mu měla skončit v létě. "Zvažuji, zda ještě pokračovat v nějakém jiném působišti," řekl Lukeš na webu.

Od Lukešova vyřazení je mezi vedením Baníku a ostravskými fanoušky napjatý vztah. Příznivci majiteli klubu Petru Šafarčíkovi vyčítají, jak se k dlouholeté opoře týmu zachoval. V prvním domácím utkání s Plzní na protest naházeli na hřiště tenisáky a celý první poločas nefandili.

Bruntálský rodák sehrál v nejvyšší soutěži 336 zápasů a nastřílel 44 branek. Jen sezonu 2003/04 strávil Lukeš ve Slavii, kde si připsal dvacet startů a jeden gól.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud