11. března 2014 • 15:21

Ostrý Matula. Zranil Jiráčka i Jandu, Slavia pro něj chtěla doživotí

Autor: jon, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Matula. Kapitán, jistota a opora zadních řad Teplic. Zároveň tvrdý a nepříjemný stoper rozdávájící rány. Souboj s ním naposledy odnesl slávista Damien Boudjemaa, kterému Matula v pondělním utkání ošklivě zajel do kotníku. Severočeský obránce už v minulosti ztrestal i jiné hráče. Slavia pro něj po zákroku na Petra Jandu v březnu 2010 dokonce žádala trvalý zákaz fotbalu. Koho ještě Matula "zbrousil"?



PETR JIRÁČEK – SRPEN 2009

Matula ve vzdušném souboji trefil loktem do obličeje Petra Jiráčka, tehdy vycházející hvězdu Viktorie Plzeň. Reprezentačního záložníka ve vzdušném souboji trefil loktem tak ošklivě, až mu z hlavy začala crčet krev. Teplický obránce dostal od rozhodčího pouze žlutou kartu, disciplinární komise mu po shlédnutí záznamu napařila trest na osm zápasů. I proto, že viník neprojevil lítost. „Byl jsem před disciplinárkou poprvé v životě,“ hájil svou zmatenou výpověď teplický obránce, kterému byl trest posléze snížen na šest utkání. Plzeň tehdy remizovala s Teplicemi 2:2, Jiráček nastoupil hned v dalším kole.

Plzeňský Petr Jiráček se zkrvaveným obličejem - za zákrok loktem dostal Milan Matula osmizápasový trest Plzeňský Petr Jiráček se zkrvaveným obličejem - za zákrok loktem dostal Milan Matula osmizápasový trestFoto Pavel Mazáč (Sport)

PETR JANDA – BŘEZEN 2010

Další hlavičkový souboj s vážnými následky. Matula se ve vzduchu srazil se slávistickým záložníkem Petrem Jandou, opět vyvázl pouze se žlutou kartou. Oba hráči museli po utkání na vyšetření do nemocnice, Slavia žádala pro teplického hráče exemplární trest. "Jsme jednoznačně pro to, aby byli chráněni technicky vybavení fotbalisté a nikoliv ti, kteří se dopouštějí hrubých faulů s cílem zranit svého soupeře. Jsme přesvědčeni, že hráči jako Matula by se již neměli fotbalových utkání účastnit," uvedla tehdy Slavia v klubovém prohlášení. Fotbalový tribunál svazu však k dodatečnému postihu nenašel důvod.

LUKÁŠ OPIELA – ŘÍJEN 2011

Matula a mladoboleslavský záložník šli do souboje o míč – a dopadlo to zlomenou holení pro druhého z nich. Lukáš Opiela podstoupil operaci, při níž dostal do nohy zpevňující hřeb a vynechal tehdy celý podzim. "Dosud jsem tak těžké zranění nezažil," uvedl smutně pětadvacetiletý dispečer hry Mladé Boleslavi. "Nebyl to faul, šel jsem do souboje čistě," bránil se tehdy Matula.

Lukáš Opiela v době, kdy ležel se zlomenou nohou v nemocnici Lukáš Opiela v době, kdy ležel se zlomenou nohou v nemocniciFoto www.fkmb.cz

DAMIEN BOUDJEMAA - BŘEZEN 2014

Zatím nejčerstvější zásah řízného obránce. Matula dohrával unikajícího Boudjemu, v souboji ho trefil na stojnou nohu a ošklivě mu zranil kotník. Rozhodčí Nenadál zákrok pustil, v době, kdy Boudjemaa ležel za postranní čárou a slávisté hráli v devíti lidech, vstřelily Teplice vítězný gól. "V závěru zápasu mohla být udělena červená karta pro teplického Matulu. V televizních záběrech a opakovačkách skutečně zákrok působil jako zjevná surová hra," uvedla šéfka komise českých rozhodčích Dagmar Damková. 

Teplický Milan Matula v utkání se Slavií zasáhl kotník Damiena Boudjemy. Zákrok nebyl vůbec potrestán
Teplický Milan Matula v utkání se Slavií zasáhl kotník Damiena Boudjemy. Zákrok nebyl vůbec potrestán

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud