16. dubna 2014 • 14:22

V Liberci končí Šilhavý už TEĎ! Nahradí ho Vavruška z juniorky

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děkujeme, ale končíš! V sobotu proti Slovácku už Liberec nepovede trenér Jaroslav Šilhavý, kterého dnes šéf klubu Ludvík Karl propustil ze svých služeb. Na severu Čech končí i asistent Jiří Chytrý a trenér gólmanů Milan Veselý. Liberec povede dosavadní kouč juniorky David Vavruška, který už v minulosti trénoval v Příbrami.



Zkušenému kouči končí v červnu smlouva a Slovan mu její prodloužení nenabídl. Šilhavý začal jednat se sousedním Jabloncem, který má o jeho služby eminentní zájem.

„Trenér Jaroslav Šilhavý, jeho asistent Jiří Chytrý i trenér brankářů Milan Veselý odvedli ve Slovanu velmi dobrou práci. Jsem rád, že pro Slovan pracovali. Jejich období bude hodnoceno jako velmi úspěšné,“ vysvětlil sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

„Naše cesty se ale nyní rozcházejí. Proto jsme se vzájemně dohodli na ukončení spolupráce k dnešnímu dni. Rozcházíme se jako přátelé,“ dodal Nezmar.

Ještě včera přitom Šilhavý v rozhovoru pro deník Sport plánoval, jak dokončí U Nisy tuto sezonu, ve které s Libercem stále bojuje o pohárovou Evropu.

„Stále zbývá šest kol v Liberci, takže se chci soustředit na práci ve Slovanu,“ pověděl v úterý večer. Den na to však U Nisy skončil.

„Slovan vždy zůstane klubem, který mi dal šanci trénovat tým s nejvyššími ambicemi. Získali jsme zde titul, probojovali jsme se do Evropské ligy a navíc jsme v ní dokázali přezimovat. To jsou zážitky, na které budu navždy vzpomínat. Nyní je ale čas jít dál. Chci poděkovat lidem z klubu i fanouškům Slovanu za úžasné roky,“ řekl končící trenér Jaroslav Šilhavý.

52letý trenér dovedl Liberec v roce 2012 ke třetímu mistrovskému titulu. Slovan koučoval v 84 zápasech s bilancí 47 výher, 17 remíz a 20 proher.

Vavruška jde na pomoc

Náhradu za Šilhavého představil Liberec hned ve středu odpoledne, vedením týmu pověřili šéfové klubu Davida Vavrušku.

"Já jsem ve Slovanu rád, tu práci miluju a celkově jsem v Liberci spokojený. Nikam jsem se nehrnul, po návratu do ligy jsem netoužil. Situace se ale vyvinula jinak. Bylo by zbabělé a alibistické, kdybych tu žádost o pomoc odmítl. Přijal jsem jí a jsem připraven udělat vše proto, aby byl Slovan úspěšný a fanoušci spokojení," nechal se slyšet na klubovém webu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud