Karel Häring
17. dubna 2014 • 11:30

Plzeň hledá záložníka, z Turecka chce Vaňka. Už podruhé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň před koncem sezony nezahálí a pracuje na letním posílení kádru. Jedním z vyhlédnutých hráčů je podle informací Sportu Ondřej Vaněk. O záložníka působícího v tureckém Kayserisporu se západočeský celek ucházel už loni na podzim. Tehdy jej odradila vysoká cena.



Žádná revoluce, ale částečné oživení kádru. Taková by měla být přestupová politika Viktorie Plzeň po této sezoně. Nové tváře bude hledat především do záložní řady, zvažují i příchod útočníka.

K vyhlédnutým hráčům patří Ondřej Vaněk. Ofenzivní záložník sice zamířil v lednu z Jablonce do tureckého Kayserisporu za zhruba 35 milionů korun a pravidelně nastupuje v základní sestavě, nicméně jeho nový klub je momentálně poslední a vážně mu hrozí sestup.

Dražší hráče obvykle týmy po pádu do druhé ligy nedrží, pokud dostanou adekvátní nabídku. A podle informací Sportu by tohle mohl být i případ třiadvacetiletého odchovance pražské Slavie. O hráče, který může hrát jak ve středu zálohy, tak na levém kraji, se Plzeň zajímala už na podzim minulého roku, kdy po odchodu Vladimíra Daridy hledala řešení do střední řady.

Nakonec si vybrala olomouckého Martina Pospíšila (už je zpátky v Sigmě), mimo jiné i proto, že byl cenově dostupnější. Miroslav Pelta, majitel jabloneckého klubu, za Vaňka nasadil vysokou sumu, podle kuloárů se pohybovala okolo 20 milionů korun. Teď by zřejmě byla nižší.

Ondřej Vaněk ještě na podzim působil v Jablonci, dostal se i do reprezentačního kádru Ondřej Vaněk ještě na podzim působil v Jablonci, dostal se i do reprezentačního kádruFoto Jaroslav Legner (Sport)

Viktoria se nechce k informacím vyjadřovat. „V tuto chvíli se soustředíme na závěr sezony, jak na ligu, tak na domácí pohár, a nehodláme komentovat jakékoliv spekulace,“ sdělil Pavel Pillár, tiskový mluvčí klubu.

Nicméně je pravděpodobné, že se Plzeň pokusí přivést i jednoho záložníka na levý kraj, který ji dlouhodoběji trápí, ačkoliv v posledních zápasech se dostal do dobré formy Jan Kovařík.

Jenže najít šikovného levonohého středopolaře bude v českých podmínkách složitější. Možní adepti, jejichž jména v souvislosti s Plzní už v předchozích přestupových obdobích zaznívala – jihlavský Lukáš Masopust a jablonecký Jan Kopic – nastupují ve svých klubech na pravé straně.

O prvního má navíc zájem Sparta. Kádr by se mohl proměnit i v útoku. Vedení by se zřejmě nebránilo odchodu Marka Bakoše, pokud by dostal nabídku. Jenže ty se asi nepohrnou, jelikož slovenský útočník v posledních měsících nastupuje sporadicky. Ten se však dosud netajil tím, že je v Plzni i s rodinou spokojený.

Každopádně podle informací Sportu by se v létě měl vrátit František Rajtoral, jenž hostuje v bundesligovém Hannoveru. Reprezentační bek za poslední měsíc a půl nastoupil jen v jednom utkání a je nepravděpodobné, že by německý celek uplatnil opci, která prý přesahuje částku 30 milionů korun.

Naopak se neočekává, že by Plzeň pokračovala ve spolupráci s Romanem Hubníkem, který přišel na hostování z Herty Berlín.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud