20. dubna 2014 • 20:49

Sparta porazila Duklu 3:1, za týden už může oslavit zisk titulu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si poradili s neškodnou Duklou (3:1) a znovu se přiblížili k titulu. V čele tabulky mají třináctibodový náskok před Plzní, která hraje v pondělí se Slavií. Letenští mohou teoreticky slavit zisk mistrovské koruny už v příštím kole.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 19:00
FK Dukla Praha
FK Dukla Praha
1:3
ONLINE
20. dubna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 76. Pospěch

Hosté: 3. Kadeřábek, 18. Hušbauer, 70. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Rada – Romera, Štětina, Mat. Hanousek, Božič – Berger, Hlinka, Mar. Hanousek (46. Engelmann), Gedeon (C) (88. J. Marek), Mareš (79. Černý) – Pospěch.

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal (75. Přikryl), Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský, Krejčí – Lafata (C) (88. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Tetour, Jeřábek, Hanzel, Ouedraogo, Černý, Engelmann, Marek

Hosté: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Mar. Hanousek

Hosté: Přikryl

Rozhodčí

M. Nenadál – J. Moláček, Z. Dobrovolný

Stadion

Škoda Transportation Arena

Návštěva

6872 diváků

Sparta v posledním utkání na Julisce v rámci pohárového čtvrtfinále prohrála 1:2, dnes však začala perfektně. Už ve třetí minutě Matějovský našel u pravé tyče Kadeřábka, jehož střela podél vybíhajícího gólmana Rady se jen tak tak dokutálela až do sítě.

Hosté kontrolovali hru a za čtvrt hodinu udeřili podruhé. Záložník Hušbauer zhruba z dvaceti metrů napřáhl a krásně se trefil do horního růžku. Dukla se k ohrožení soupeřovy branky prakticky nedostávala. Naopak těsně před pauzou Matějovského tvrdou ránu po rohovém kopu s obtížemi vyrazil Rada.

Po přestávce sice Dukla zvýšila aktivitu, Sparta však i nadále zápas s přehledem kontrolovala a po rychlém brejku se dočkala třetí branky. Postaral se o ni v 70. minutě opět Hušbauer, který se tak posunul do čela pořadí ligových střelců o gól před spoluhráče Lafatu.

Domácím se podařilo snížit až patnáct minut před koncem díky chybné rozehrávce brankáře Vaclíka. Pospěch si po střele do prázdné branky připsal dvanáctý gól v sezoně, šlo však už jen o čestný úspěch. Dukla ani na šestý pokus nedokázala Spartu v lize porazit.

Někteří hráči věnovali své dresy fanouškům a odešli do kabiny svlečeni do půl těla.
Někteří hráči věnovali své dresy fanouškům a odešli do kabiny svlečeni do půl těla.

Dukla Praha - Sparta Praha 1:3 (0:2)
Branky: 75. Pospěch - 18. a 70. Hušbauer, 3. Kadeřábek.
Rozhodčí: Nenadál - Moláček, Dobrovolný.
ŽK: Marek Hanousek - Přikryl.
Diváci: 6872.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Berger, Hlinka, Marek Hanousek (46. Engelmann), Gedeon (88. Marek), Mareš (79. Černý) - Pospěch.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš - Dočkal (75. Přikryl), Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský, Krejčí - Lafata (88. Bednář).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud