21. dubna 2014 • 12:43

PĚT otázek kolem Slavie! Pastoor vysvětluje nejen divný comeback Čonky

Autor: kap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 16:30 | Fotbalisté Slavie se nachází před dnešním utkání s Plzní v ligové tabulce jen jeden bod před posledním Baníkem. Fanoušci červenobílých jsou oprávněně nervózní před závěrečnou fází sezony. Trenér Alex Pastoor vysvětlil pro Sport některé otazníky, o kterých se diskutovalo po jednoznačné porážce v derby se Spartou 0:3.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 16:30
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
21. dubna
16:30
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 45+2. Kovařík, 90+3. Wágner

Sestavy

Domácí: Černý – Dostál, Smejkal, Škoda, Neves – Juhar, Hrubý (81. Červenka), Boudjemaa (42. Vošahlík), Gecov (C), Zmrhal – Necid.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka (C), Hubník – Petržela (85. Ďuriš), Hrošovský, Kolář, Hořava, Kovařík (90+2. Rezek) – Tecl (60. Wágner).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Souček, Vošahlík, Tusjak, Eschmann, Sodoma, Červenka

Hosté: Bolek, Končal, Rezek, Štípek, Ďuriš, Wágner

Karty

Domácí: Neves

Hosté: Hejda, Procházka

Rozhodčí

Proske, Nádvorník, Hájek

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

Návštěva

7742 diváků

Vyprázdní se alespoň proti Plzni marodka?

Největší handicap Slavie je jasný. Početná marodka. Přinejmenším do dnešního utkání s Plzní se na tom ale nic nezmění. Karel Piták, Mario Lička, Keegan Ritchie, Martin Dobrotka, Tomáš Mičola ani Pavel Vyhnal se na hřišti znovu neobjeví. „Je to těžké. Ritchie měl kotník velký jak svoji hlavu, Piták má svalové zranění, Dobrotka má pořád problémy. Ne, nepočítám s nimi. Vůbec ne. Lepší bude, když budou k dispozici na posledních pět zápasů. Byl by to moc velký risk a oni nám můžou pomoct už jen svojí přítomností v kabině,“ avizuje Pastoor.

Proč nastoupili Vošahlík a Prošek za Admiru?

V sobotu při derby se Spartou lepili sestavu, jak se dalo, přitom na Letné úplně chyběli záložníci Jan Vošahlík (na snímku) a Václav Prošek. Oba pak ve středu nastoupili ve třetí lize za Admiru, farmu Slavie, Vošahlík dokonce gólem přispěl k vítězství 2:0 nad Čáslaví. Důvodem byl podle kouče Alexe Pastoora špatný přístup obou hráčů. „Musí dokázat, že chtějí být v základní sestavě, bojovat o svoje místo každý den. Pro oba hráče ale platí, že to dostatečně neukázali. Třeba u Vošahlíka už to zafungovalo, vidím, že svůj přístup změnil,“ pochvaluje si svůj krok Pastoor.

Může Slavii pomoct Švýcar Roger Eschmann?

Naposledy nastoupil loni v září na Islandu, a pak se po něm slehla zem. Švýcarský útočník Roger Eschmann se o víkendu jako blesk z čistého nebe zjevil v Česku a hned v dresu Slavie naskočil do derby. Nebyl to však krok vedle? O dva dny později totiž Eschmann údajně kvůli slabému výkonu odehrál za slávistickou juniorku jen poločas. „Do konce sezony zbývá pár zápasů, buďme upřímní. Je to tak trochu loterie. Když na to ale někdo má, tak proč ho nevyzkoušet. Zhoršit nic nemůže. Je to i o zvýšení konkurence mezi útočníky, když to zabere, pak jedině dobře,“ tvrdí Pastoor.

Zapomněl na Krejčího Pastoor, nebo jeho hráči?

Toho momentu si při derby všimli zřejmě jen fanoušci u televizí. V 17. minutě totiž Alex Pastoor zvedl nad hlavu bílý papír s prostým vzkazem: „23“. Důvod? Na druhou stranu hřiště tím svým hráčům vzkazoval, aby lépe bránili sparťana Ladislava Krejčího. „Na Krejčího se měl soustředit Dostál, jenže Krejčí se často stahoval do středu jako druhý útočník. V té chvíli se o něj měl postarat Škoda. Křičel jsem, ale chtěl jsem mít jistotu, že si to Škoda uvědomí,“ vysvětluje Pastoor. Marně, právě Krejčí totiž nakonec odcentroval na první gól. „Věděl jsem, že se to stane,“ přiznává kouč zpětně.

Čím si vysvětlit podivný comeback Čonky?

Zdálo se, že už ho fanoušci Slavie nikdy neuvidí. Slovenský obránce Matúš Čonka v zimě v Edenu skončil a měl si hledat nové angažmá. Jenže nakonec se všechno otočilo a kritizovaný bek se v derby nečekaně postavil do základní sestavy. Bláznivé? Možná, Pastoor na tom ale nic divného nevidí. „Viděli jsme na něm, že má v očích oheň. A takové hráče pro zápas se Spartou potřebujete. Věděl jsem, co se na hřišti bude dít, proto jsem dal na kraje zálohy obránce. Žádný tým v lize neumí s klasickým levým křídlem dostat Spartu do problémů,“ vysvětloval svůj tah trenér Slavie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud