23. dubna 2014 • 15:18

VIDEO: Fotbalisté Sparty převzali klíč pro "vládce Prahy"

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty dnes na Staroměstské radnici převzali potřetí za sebou klíč od hlavního města pro vítěze derby se Slavií. Letenský celek se může pyšnit pomyslným titulem "Vládců Prahy", který navíc zvýraznil úspěchy i s dalšími prvoligovými pražskými konkurenty. V sezoně totiž vyhrál i oba zápasy nad Bohemians 1905 a Duklou.



"Je to slavnostní chvíle, které si vážíme," řekl trenér Vítězslav Lavička. "Je příjemné vědět, že se nám daří nejen v historicky nejslavnějším derby, ale i proti ostatním pražským klubům. Ukazuje nám to, že k titulu jdeme správnou cestou," dodal.

Klíč od Prahy je pro Spartu první trofejí v sezoně. Letenští jsou blízko k ukončení čtyřletého čekání na titul, navíc David Lafata s Josefem Hušbauerem se přetahují o korunu pro krále střelců. "Je to hodně zajímavé. Pepa může vyhrát jako první záložník, David zase počtvrté za sebou. Nicméně platí, že největším lákadlem je pro nás všechny titul," řekl záložník Lukáš Vácha.

Předání klíče od Prahy
Video se připravuje ...

Zatímco souboj o ligového střelce se potáhne až do posledního kola, titul může Sparta za určitých okolností získat už o nejbližším víkendu. Když Plzeň nezvládne páteční zápas s Teplicemi, může Lavičkův tým slavit už v sobotu doma proti Liberci.

"Byl by to ideální scénář. Slavili bychom doma a v předstihu, takže bychom se pak mohli soustředit na pohár," řekl Vácha. "Přáli bychom si to. Když to ale přijde později, také se zlobit nebudeme," přidal Lavička.

Zástupci fotbalové Sparty Praha, útočník David Lafata (vlevo) a místopředseda představenstva klubu Dušan Svoboda (uprostřed), převzali 23. dubna na Staroměstské radnici v Praze z rukou primátora Tomáše Hudečka (vpravo) klíč od hlavního města pro vítěze derby se Slavií.Foto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud