25. dubna 2014 • 11:32

Bohemka ustoupila slávistům: Šály schovejte jen při vstupu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Bohemians 1905 zmírnili bezpečnostní opatření při nedělním derby se Slavií a ustoupili jejím fanouškům. Původně zamýšleli, že je nevpustí na stadion ve slávistických barvách mimo sektor hostí a nedovolí jim povzbuzovat svůj klub. Nařízení však zrušili po setkání se zástupci fanouškovského kotle "sešíváních".



Prohlášení fanoušků Slavie:
"Zástupci Tribuny Sever se setkali se zástupci Bohemians. Bylo nám vysvětleno, že zákaz fandění byl myšlen zejména v kotli domácích (zde údajně došlo ke komunikačnímu šumu mezi Slavií a Bohemians). V sektorech na hlavní tribuně (zejména v sektoru A1) nikdo zakazovat slávistům fandění nebude!

Aby se předešlo konfliktům u vstupu s pořadatelskou službou a policií, žádáme všechny slávisty, aby své suvenýry schovali pouze při průchodu na stadion. Na tribuně vám však jejich nošení nikdo zakazovat nebude! Nehodnotíme smysl tohoto opatření, protože pořádek na tribunách si mají vytvářet hlavně sami fanoušci, přesto bude jednodušší a bez komplikací, když před vstupem suvenýry schováme a vyndáme až na tribuně." »»»

Doporučení, jak hlavní pořadatel nazval následující body, zveřejnila Slavia v prohlášení na svém webu. A zejména první dva body byly přinejmenším zarážející.

1. Do ostatních sektorů (kromě kotle Slavie) nebudou vpuštěny osoby označené symboly Slavie nebo Tribuny Sever (např. šála, dres, triko apod.). Pokud se někdo pokusí projít takto označen mimo sektor hostí, může mu být pořadatelskou službou bez náhrady znehodnocena vstupenka a vstup do areálu odepřen.

2. Podobně zakročí pořadatelská služba proti divákům, kteří budou aktivně povzbuzovat Slavii mimo sektor hostí (zejména v sektoru B, který je určen výhradně fanouškům Bohemians).

Bohemka se původně pro tyto opatření rozhodla z důvodu obavy, že na tribunách vypuknou nepokoje. Objevily se informace, že příznivci Slavie kupovali lístky do kotle domácích. Proto klub apeluje na svoje fanoušky, aby nevnímali přítomnost slávistů jako provokaci nebo záminku k šarvátce. „Věříme, že tato mimořádná opatření v zájmu bezpečnosti všech návštěvníků nedělního utkání pochopíte a společně si užijeme sváteční atmosféru vršovického derby.“

Naštvaným fanouškům Slavie nabídla Bohemka možnost lístky vrátit za původní cenu do pátku ve fanshopu v Ďolíčku.To však po setkání zástupců Tribuny Sever s vršovickým rivalem nebude potřeba. "V sektorech na hlavní tribuně (zejména v sektoru A1) nikdo zakazovat slávistům fandění nebude!" informují. Svým kolegům pouze doporučují, aby suvenýry schovali při vstupu na stadion a vytasili je až uvnitř.

Stadion bude otevřen už dvě hodiny před výkopem.

Vysvětlení Bohemky, proč budou fanoušci Slavie i v jiných sektorech:
Vstupenky byly nejprve nabízeny po více než týden v předprodeji pouze pro fanoušky Bohemians. Poté, co kapacita stadionu nebyla vyprodána, bylo do volného předprodeje vypuštěno cca 400 lístků na tribunu A1 a podobný počet do sektoru B – kotle Bohemky. Tyto vstupenky byly vyprodány během středy, stejně jako lístky dané k dispozici Slavii do sektoru D.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud