26. dubna 2014 • 22:10

Sparta je zase blíž k titulu, nad Libercem vyhrála jasně 4:1

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty jsou zase o krok blíž k mistrovskému titulu. V utkání 26. kola totiž vyhráli nad Slovanem Liberec 4:1 a vedou tabulku čtyři kola před koncem o deset bodů. Pokud Letenští vyhrají za týden v Teplicích, stanou se mistry.



Liberec začal na Letné aktivně a už v páté minutě mohl jít i do vedení. Frýdkovu střelu po rychlé akci vybíhající domácí brankář Vaclík srazil na roh, po kterém severočeský záložník poslal míč z dorážky do sítě, rozhodčí však branku chybně neuznal pro ofsajd.

Vedení se tak ujala Sparta, když si hostující brankář Kovář ve 20. minutě vybral slabší chvilku a po rohu mu prošla mezi rukama Holkova střela z otočky. Domácí stoper si připsal první gól po příchodu na Letnou před dvěma lety z Dněpropetrovsku.

Po půlhodině hry narušili průběh fanoušci Sparty vulgárními nadávkami na adresu předsedy FAČR Miroslava Pelty a rozhodčí Paták zápas přerušil. Pokračovalo se asi po minutové pauze, během které šel domácímu kotli domluvit letenský kapitán Lafata.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Sparta a už po čtyřech minutách hry vedla 2:0. Nabíhající Lafata, Dočkal a Kadeřábek na Hušbauerovu přihrávku nedosáhli, ale Krejčí ve skluzu poslal míč do branky a odstartoval divokou desetiminutovku, během které padly další dvě branky.

Nejprve Liberec snížil, když Ghaňan Sackey potrestal chybu Švejdíka při rozehrávce. Domácí stoper ale téměř vzápětí zaváhání napravil. Po rohu vrátil Spartě dvoubrankový náskok a stejně jako Holek se i on trefil po dvou letech.

Vítězství Sparty v 72. minutě završil Lafata a na prvním místě tabulky střelců se čtrnáctou brankou v sezoně vyrovnal spoluhráčovi Hušbauerovi. Po gólu domácího útočníka se na Letné poprvé ozval pokřik "Mistři! Mistři!", protože Sparta se díky výhře výrazně přiblížila titulu.

K ukončení čtyřletého čekání na ligový triumf stačí Pražanům ve zbývajících čtyřech kolech získat dva body a jistotu jim také může dát i jakákoliv ztráta Plzně. Slavit může Sparta už za týden v Teplicích, které prohrály tři poslední zápasy.

26. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Slovan Liberec 4:1 (1:0)
Branky: 20. Holek, 49. L. Krejčí, 59. Švejdík, 72. Lafata - 54. Sackey. Rozhodčí: M. Paták - Nádvorník, Štěrba. ŽK: Matějovský - Obročník, Frýdek, Sackey, Pavelka, Rajnoch. Diváci: 12 332.

Sestavy:
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš - Dočkal, Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský (62. Mareček), L. Krejčí - Lafata (75. Bednář). Trenér: Lavička.
Liberec: Kovář - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Pokorný - Obročník, Rybalka (69. Kolár), Pavelka (82. Novotný), M. Jarolím, Frýdek - Luckassen (37. Sackey). Trenér: Vavruška.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 4. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:1
ONLINE
26. dubna
20:15
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 20. Holek, 49. Krejčí, 59. Švejdík, 72. Lafata

Hosté: 54. Sackey

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš – Dočkal, Hušbauer (80. Vacek), Vácha, Matějovský (63. Mareček), Krejčí – Lafata (C) (75. Bednář).

Hosté: Kovář – Rajnoch, Pimpara, Coufal, Pokorný – Obročník, Rybalka (68. Kolár), Pavelka (80. Novotný), M. Jarolím (C), Frýdek – Luckassen (37. Sackey).

Náhradníci

Domácí: Švenger, Brabec, Přikryl, Mareček, Vacek, Konaté, Bednář

Hosté: Hroššo, Novotný, Fleišman, Sackey, Bouška, Douglas, Kolár

Karty

Domácí: Matějovský

Hosté: Obročník, Frýdek, Sackey, Pavelka, Rajnoch

Rozhodčí

Paták – Nádvorník, Štěrba

Stadion

Generali Arena

Návštěva

12 332 diváků

Zápas Sparta - Liberec jsme sledovali ONLINE od 20:15 ZDE.

Fanoušci narušili sobotní duel Sparty s Libercem hanlivým skandováním, sudí zápas přerušil, nakonec se ale dohrálo a Letenští zvítězili 4:1
Fanoušci narušili sobotní duel Sparty s Libercem hanlivým skandováním, sudí zápas přerušil, nakonec se ale dohrálo a Letenští zvítězili 4:1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud