2. května 2014 • 12:23

Dobrý fotbal? Raději beru body, tvrdí trenér Slavie před Příbramí

Autor: sk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 | Naposledy vyhráli, ale vydechnout si zdaleka ještě nemohou. Fotbalisté Slavie jdou do dnešního zápasu s Příbramí jen se dvoubodovým náskokem na sestupové příčky. I když se sešívaným po nedělním vítězství nad Bohemians 1905 dýchá o něco lépe, stále nemají záchranu jistou.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 5. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
3:0
ONLINE
2. května
20:15
1. FK Příbram
1. FK Příbram
Góly

Domácí: 5. Hrubý, 71. Necid, 88. Juhar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Černý – Dostál, Škoda, Smejkal, Neves – Nitrianský, Hrubý, Gecov (90+7. Prošek), Piták (C) (90+2. Zmrhal), Juhar (90+7. Sodoma) – Necid.

Hosté: Hruška (C) – Hayrapetyan (75. Mareš), Jugas, Hájovský, Mišůn – Pilík, Tarczal, Danoski (79. Kraut), Krbeček, Zeman – Řezníček (90. Volešák).

Náhradníci

Domácí: Čontofalský, Dobrotka, Zmrhal, Prošek, Lička, Červenka, Sodoma

Hosté: Rondzik, Aziz, Mareš, Volešák, Stratil, Kraut, Tregler

Rozhodčí

Kovařík – Pelikán, Dobrovolný

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha - Eden

Návštěva

4452 diváků

Na dnešního soupeře si však věří nejen hráči, ale i trenér Slavie Alex Pastoor. „Tým je v dobré formě, po vítězství nad Bohemkou získal sebedůvěru,“ říká. Nachází se ale v takové situaci, kdy musí jít pohledný fotbal stranou. „Když hrajeme dobře, šance na výhru je větší. Pokud bych si ale měl v naší situaci vybrat mezi dobrým fotbalem a ziskem bodů, zvolím body,“ prohlásil Pastoor.

Akademie žurnalistiky a nových médií Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto RAS
Od posledního zápas měl trenér na práci s týmem pouze čtyři dny, i přesto věří, že je v dobré formě. „Viděli jsme utkání v Příbrami se Znojmem, tak víme, jak hraje soupeř a jak musíme hrát my. Příbram hraje na rychlé protiútoky, využívá standardní situace. Na dnešní zápas jsme připraveni,“ uzavírá Alex Pastoor.

Jasno má i kapitán Karel Piták, který se v minulém kole vrátil po zranění zpátky do hry. „Je to pro nás další důležité utkání. Musíme potvrdit získané tři body na Bohemce a zároveň i zlepšit výkon.“

Dnešní bodový zisk by Slavii velmi pomohl ve hře o záchranu. Ale stejně tak i soupřeři, který nasbíral jen o dva body víc. „Chceme uspět za každou cenu. Víme, že potřebujeme ještě minimálně dvakrát vyhrát, ale samozřejmě bychom chtěli vyhrát všechna zbývající utkání. Budeme se o to snažit,“ říká kapitán týmu.

I když Slavia minulý týden poskočila z poslední příčky na dvanáctou, čeká ji ještě těžká práce, což si uvědomuje i trenér Pastoor. „Jak jsem říkal před Bohemkou, zbývá nám do konce pět finálových duelů. Máme za sebou úspěšně první a jsou před námi další čtyři velmi těžké a důležité zápasy. Výhra nad Bohemkou je dobrý start, ale já chci, aby měl tým takový charakter, abychom vyhráli všechna zbývající utkání,“ přeje si.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud