7. května 2014 • 09:56

Lítost chuligána z Bazalů. Obvinila ho policie, na fotbal už nechce jít

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za násilnosti během březnového zápasu Baníku se Spartou v Ostravě policie obvinila další tři chuligány. Trhali sedačky a házeli je na zasahující policisty. Řekla to mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Celkem policie už v této souvislosti obvinila 11 násilníků. Další obvinění budou postupně přibývat, policie dál například analyzuje zajištěné obrazové záznamy. Během řádění fotbalových výtržníků policie zadržela celkem 31 osob.



Nově si obvinění z výtržnictví i ze zločinu násilí proti úřední osobě vyslechl pětadvacetiletý muž. Ten byl přitom už jednou za výtržnictví odsouzen v roce 2013 a byl v podmínce. Během výslechu muž uvedl, že sedačky házel, protože ho rozlítil zákrok policistů. Svého jednání litoval a tvrdí, že už na fotbal chodit nebude.

"Dalším obviněným je dvaadvacetiletý muž. I on si vyslechl sdělení obvinění pro přečin výtržnictví a zločin násilí proti úřední osobě. A i tento muž byl dříve za výtržnictví odsouzen," řekla mluvčí. Také tento obviněný hodil sedačku na kordon policistů.

Třetím nově obviněným je podle mluvčí pětadvacetiletý muž, který s dalšími násilníky vylomil část plotu oddělující od sebe sektory domácích a hostů. Je podezřelý navíc z toho, že měl vůči policistům hodit sedačku.

Celkem bylo obviněno 11 lidí, kterým hrozí až šestiletý pobyt ve vězení. Obviněných pravděpodobně ještě přibude. Kriminalisté dál zjišťují totožnost fanoušků, kteří se do násilností 22. března zapojili. Vycházejí hlavně z videozáznamů.

"Fotografie zachycených podezřelých jsme zveřejnili. Pokud má někdo informaci k jejich totožnosti, mohl by nám ji poskytnout prostřednictvím linky 158," řekla mluvčí.

Snímek jednoho z fanoušků, které kvůli výtržnostem z Bazalů hledá policie
Snímek jednoho z fanoušků, které kvůli výtržnostem z Bazalů hledá policie

Škoda 100 tisíc ve vlacích, půl milionu na stadionu

Řadění fotbalových chuligánů vyvrcholilo v Ostravě během přestávky zápasu Baníku se Spartou. Zhruba stovka ostravských výtržníků, mezi nimiž zřejmě byli i Poláci, se pokusila dostat do sektoru hostů. Na policisty házeli různé předměty, například pyrotechniku a kameny, napadali je údery, kopanci nebo i skokem na záda. Na stadionu Bazaly rváči hlásící se k ostravskému klubu vytrhali desítky sedaček a zničili i plot.

Při zásahu bylo většinou lehce zraněno 11 policistů. Mezi zadrženými byli příznivci obou fotbalových týmů. Mnozí z nich byli podnapilí. Druhý poločas kvůli nepokojům na stadionu začal zhruba o dvacet minut později.

Fotbaloví chuligáni také způsobili vysoké škody ve vlacích, kterými se dopravovali na utkání a zpět. Odhadují se na 100.000 korun. Náklady okolo 500.000 korun si vyžádala oprava stadionu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud