10. května 2014 • 20:03

Liberec doma válí, v bitvě o čtvrté místo vyhrál nad Teplicemi 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce v přímém souboji o čtvrté místo v ligové tabulce, které znamená účast v 2. předkole Evropské ligy, porazili Teplice 2:1 a dva zápasy před koncem soutěže mají před svým soupeřem dvoubodový náskok. Slovan vedl v duelu 28. kola díky Pavelkově trefě z 22. minuty, těsně před pauzou srovnal konžský útočník Litsingi, ale v druhé půli rozhodl jeho krajan domácí Delarge.



Na hřišti nebylo patrné, že Liberec dvakrát za sebou prohrál 1:4 a Teplice v minulém kole jako první v ligové sezoně porazily Spartu. Domácí Slovan začal aktivně a přes půlhodiny byl lepším týmem.

Už v první minutě dotlačil Frýdek míč do sítě, sudí ho ale kvůli předchozí ruce neuznal. Liberci pomohlo, že poprvé na jaře nastoupil v lize uzdravený Delarge, který dělal rychlostí teplické obraně problémy.

Domácí lépe kombinovali, vyhrávali většinu osobních soubojů a ve 22. minutě šli do vedení. Pavelka v rohu pokutového území zasekl balon a přesnou střelou k zadní tyči překonal Grigara. Liberecký záložník navázal na gól z předešlého kola proti Znojmu.

Slovan pokračoval v aktivitě a po půlhodině mohl zvýšit, Budnik ale sám před Grigarem nedal. Za dvě minuty poprvé zahrozily Teplice díky Litsingimu, gólman Hroššo jeho střelu s námahou vyrazil na roh.

Další zákrok si ale slovenský brankář, který po pěti zápasech dostal přednost před Kovářem, za rámeček nedá. Ve 44. minutě si došel pro balon na kraj vápna, míč mu však vyklouzl pod tělem přímo před nejlepšího teplického střelce Litsingiho, který v klidu do opuštěné branky srovnal.

Libercem na chvíli inkasovaný gól otřásl a zdálo se, že Teplice by mohly na startu druhé půle získat převahu. Jenže v 57. minutě zacentroval z levé strany Frýdek a Delarge hlavou vrátil domácím vedení.

Hosté se ještě snažili znovu srovnat, do gólové šance už se ale nedostali. Slovan výhrou potvrdil, že se mu proti Teplicím doma daří, na stdionu U Nisy je v lize porazil posedmé z posledních osmi duelů.

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 5. • 18:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:1
ONLINE
10. května
18:00
FK Teplice
FK Teplice
Góly

Domácí: 22. Pavelka, 57. Delarge

Hosté: 43. Litsingi

Sestavy

Domácí: Hroššo – Coufal, Pokorný, Rajnoch, Fleišman (C) – M. Jarolím, Obročník, Frýdek (74. Novotný), Pavelka, Delarge – Budnik (77. Pimpara).

Hosté: Grigar – Matula (C), Klimpl, Jablonský – Vondrášek (56. Ramos), Vachoušek, Ljevakovič, Chukwuma (28. Vůch) – Litsingi, Jindráček (76. Fenin), Nivaldo.

Náhradníci

Domácí: Kovář, Novotný, Pimpara, Bouška, Frimmel, Kolár, Dydowicz

Hosté: Slavík, Hošek, Ramos, Vůch, Salami, Fenin

Karty

Domácí: Pokorný, Obročník

Hosté: Litsingi, Ramos

Rozhodčí

Jílek – Kordula, Kotík

Stadion

U Nisy

Návštěva

3722 diváků

28. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 22. Pavelka, 57. Delarge - 44. Litsingi. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kotík. ŽK: Pokorný, Obročník - Litsingi, Ramos. Diváci: 3722.

Sestavy:
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Pokorný, Fleišman - Pavelka, Obročník, M. Jarolím, Delarge - Budnik (76. Pimpara), Frýdek (74. Novotný). Trenér: Vavruška.
Teplice: Grigar - D. Jablonský, Klimpl, Matula - Vondrášek (56. Ramos), Vachoušek, Ljevakovič, Nivaldo - Litsingi, Jindráček (76. Fenin), Chukwuma (28. Vůch). Trenér: Ščasný.

Liberecký záložník David Pavelka ve vzdušném souboji s teplickým Milanem Matulou v utkání 28. kola Gambrinus ligy. Liberec vyhrál 2:1
Liberecký záložník David Pavelka ve vzdušném souboji s teplickým Milanem Matulou v utkání 28. kola Gambrinus ligy. Liberec vyhrál 2:1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud