11. května 2014 • 04:58

Hodil dýmovnici, teď se fanda Sparty omlouvá: Byla to demence!

Autor: rjm, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušek Sparty, který před týdnem hodil při utkání v Teplicích na trávník dýmovnici směrem k trenéru Letenských Vítězslavu Lavičkovi, se rozhodl za svůj čin omluvit. „Udělal jsem chybu, které upřímně lituji a jsem připravený za ni nést zodpovědnost,“ napsal webu spartaforever.cz. Svůj čin svádí na opilost, hození dýmovnice na hřiště považuje za zkrat a označil jej za demenci.



„Rád bych se omluvil a podal vysvětlení ohledně toho, co jsem na zápase s Teplicemi udělal,“ napsal webu spartaforever.cz kající se hříšník.

Ten odmítá, že by chtěl dýmovnicí zasáhnout kouče Lavičku, který během přerušení zápasu přišel na trávník, aby spolu s masérem Tomášem Stránským a šéfem komunikace Ondřejem Kasíkem zklidnil fandy Letenských.

„Uznávám, že z televizních záběrů to tak mohlo vypadat, ale každý, kdo mě osobně zná nebo se nad problémem alespoň zamyslí, pochopí, že pravda je trochu jinde. Přesto jsem však udělal chybu, za níž jsem ochotný nést zodpovědnost, a které upřímně lituji,“ uvedl.

Prý se stejně jako ostatní příznivci klubu z Letné těšil, že na Stínadlech oslaví se Spatou titul, a přehnal to s alkoholem.

„Pil jsem tudíž víc alkoholických nápojů, než by bylo záhodno. Kromě toho jsem se zcela vědomě vybavil menší černou dýmovnicí, kterou jsem chtěl odpálit při oslavách. Zápas nezačal dobře a emocím neprospělo ani zbytečné přerušení hry za skandování. Když se nějaký čas nehrálo, zapálil jsem dýmovnici. Chvíli jsem ji držel v ruce, a když začala pálit, zahodil jsem ji před sebe na hřiště,“ zveřejnil v rámci omluvy na webu příznivec Sparty.

Stojí si i s odstupem za tím, že pyrotechnika pomáhá podbarvení atmosféry na stadionu a její kriminalizace je podle něj nesmysl.

„Pronesením pyrotechniky na stadion a zapálením jsem se dopustil přestupku, provedl jsem ho vědomě. Klub jsem kontaktoval s omluvou. Ohledně odškodnění vyčkáme na verdikt, který nad Spartou vynese disciplinárka,“ napsal fanda.

„Hození na hřiště byl zkrat. Tohoto skutku lituji a litoval bych i v případě, kdyby se kolem toho nerozpoutala taková kampaň,“ pokračuje v hodnocení svého činu.

„Dopad dýmovnice do prostoru, kde se pohybovali zástupci Sparty, byla demence. Rozhodně to nebyl úmysl, ve chvíli, kdy jsem dýmovnici odpaloval, byli všichni tři relativně daleko a mě prostě nenapadlo, že bych to mohl hodit někam poblíž nich. Hodil jsem ji před sebe, na nikoho jsem nemířil,“ snaží se obhájit fanoušek.

Ten svůj počin označuje jako dočasné pominutí smyslů. „Vliv alkoholu a emocí zastíní schopnost rozumně vyhodnotit situaci. Každopádně se na to rozhodně nechci vymlouvat. Byla to moje blbost, a za blbost se po právu platí. Pro pana Kasíka, Lavičku a Stránského to musel být hodně nepříjemný zážitek a jim především bych se chtěl omluvit za to, že jsem je touto stupiditou ohrozil a nechtěně vyslal negativní signál, který je musel doopravdy zabolet,“ doplnil. „Za svou chybu jsem plně zodpovědný a hodlám ji řešit s těmi, které negativně ovlivnila.“

Samotný Vítězslav Lavička po utkání, které Sparta prohrála 1:3, poznamenal, že se Letenským nepovedl zápas na trávníku ani v hledišti…

Zatímco Vítězslav Lavička se snažil uklidnit fanoušky, k jeho nohám přilétla dýmovnice
Zatímco Vítězslav Lavička se snažil uklidnit fanoušky, k jeho nohám přilétla dýmovnice

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud