22. května 2014 • 09:15

Vaclíka ve Spartě nahradí Štěch, dnes by měl podepsat smlouvu

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisty pražské Sparty by měl už dnes odpoledne posílit gólman Marek Štěch. V brance letenského týmu nahradí reprezentačního kolegu Tomáše Vaclíka, na jehož odchodu do Basileje už jsou oba kluby domluvené. Sparta by měla vyiinkasovat 75 milionů korun, zato Štěch přijde zadarmo.



"Můžu potvrdit, že jednání s Basilejí o přestupu Tomáše Vaclíka jsou ve finální fázi. Pokud se domluvíme, musíme za Tomáše sehnat náhradu. O Marka Štěcha máme zájem, stejně jako o Davida Bičíka," potvrdil pro idnes.cz člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Čtyřiadvacetiletý sparťanský odchovanec Štěch naposled chytal druhou anglickou ligu za Yeovil, s nímž však v této sezoně sestoupil a v červnu mu končí smlouva.

Na svém prvním srazu národního týmu řekl, že by se případnému návratu do Sparty nebránil. Štěch už se na Letné připravoval s trenérem brankářů Pavlem Srníčkem.

O devět let starší Bičík naposled hrál v druhé nejvyšší turecké soutěži za Karsiyaku. Bývalého brankáře Liberce také vychoval pražský klub, v jehož dresu si připsal čtyři ligové starty. Podle informací deníku Sport už je jeho návrat také prakticky hotový.

Na odchodu Vaclíka k týmu švýcarského mistra už je Sparta podle zdrojů Sportu domluvená, brankář v Basileji prošel zdravotní prohlídkou. Na Letnou by měla putovat kompenzace ve výši 75 milionů korun.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud