2. června 2014 • 12:17

Pelta o boji s vulgaritami: I žena na mě tlačila, ale já s tím umím žít

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Na jaře se předseda FAČR Miroslav Pelta pustil do boje proti vulgaritám na fotbalových stadionech. Jak se dívá na chování fanoušků? Jaké má plány v Jablonci, kterému šéfuje? Nejen na tyto otázky odpovídal čtenářům iSport.cz v online rozhovoru.



Vulgární výrazy na svojí adresu slyšel Miroslav Pelta i při sobotním zápasu na Letné před předáváním mistrovského poháru Spartě. „Po cestě zpátky mi manželka říkala, jestli to mám zapotřebí. Jestli bych neměl zvážit odchod. Takhle na mě rodina tlačí v krizových situacích, ale já jsem statečný bojovník a umím s tím žít,“ uvedl Pelta.

Čtenáři Peltovi vyčítali i poměry v českém fotbale a jeho podíl na současné situaci. "Určitě souhlasím, že nejsem pro český fotbal morální autorita. Ale upřímně se snažím svým pracovním nasazením pro český fotbal udělat to nejlepší," reagoval na jednu z otázek.

Všechny Peltovy odpovědi si přečtěte níže.

Pelta o vulgaritách: Rodina se mnou na fotbal nechtěla
Video se připravuje ...

Miroslav Pelta

Jerry, 2. června 2014
Dobrý den, jak jste spokojený s novým víceúčelovým centrem, jež se bude otevírat na jablonecké Střelnici? Dopadlo vše podle představ, nebo byste něco změnil? A jak bude vypadat slavnostní otevení, na co všechno se návštěvníci mohou těšit? Děkuji za odpověď a přeju hezký den.
Otvíráme pro pozvané v pátek 6.6. A pro veřejnost 7.6. Máme samá velká překvapení. Těšíme se na hojnou účast. Myslím si, že je to povedené dílo. Děkuji za otázky. Omlouvám se všem, na které se nedostalo. Přeji hezký den, Miroslav Pelta.
xaver, 2. června 2014
jste zkáza našeho fotbalu odstupte
Budu se snažit, abyste při dalším ONLINE rozhovoru se mnou vyslovil názor, že by byla škoda, kdybych odstoupil.
Radek Trubač, 2. června 2014
Řekněte, prosím, úplně jednoduše, čím jste českému fotbalu nejvíce prospěšný?
Sjednotil jsem fotbalové hnutí. Zajistil jsem od okresů, krajů až po profesionální fotbal zdravé financování. Vylobboval jsem ME do 21 let v příštím roce v ČR.
Tomáš Sekera, 2. června 2014
Říkáte o sobě, že fotbalu rozumíte. Postoupí tedy Sparta do Ligy mistrů? Kdo vyhraje mistrovství světa? A zbaví se fotbal v Česku zkorumpovaných sudích?
Přeji si postup Sparty do Ligy mistrů. MS vyhraje Brazílie. A zkorumpované sudí nemáme. Máme jen rozhdočí, kteří čas od času jako všichni dělají chyby.
Pepek, 2. června 2014
Jaký je váš vztah s Danielem Křetinským? Co bylo v oné kabele, že jste z toho byl "zdrcen"?
S Danem Křetínským mám velice dobré pracovní vztahy. Jsem rád, že takového člověka máme ve fotbale. Co se týče kabely, poprvé jdu teď 5.6. k soudu k této věci vypovídat.
Radek Mikuš, 2. června 2014
Jste nenáviděný možná ještě víc než politici. Dokážete odpovědět na otázku proč? Neuvažujete o rezignaci? Jsou někdy chvíle, že chcete skončit? Teď se zeptám do budoucna, budete znova kandidovat na předsedu FAČR?
Jsem rád, že nejsem politik. Volí mě valná hromada, kde cítím silný mandát. A mluvit o budoucí kandidatuře je předčasné.
AMIDAMAR, 2. června 2014
V sobotu fanoušci Sparty vnikli na hřiště před koncem. Neměl být zápas předčasně ukončen? Podle mě ano a bez rozdílu o jaký klub se jedná. Varovných prstů už bylo dost, proč se to jednou i neukončí?
Ten problém nastal v klidném průběhu utkání, kdy bylo rozhodnuto o mistrovi i výsledku daného utkání, tak jsme nechtěli zvyšovat napětí v hledišti. A po vyklizení hrací plochy jsme utkání dohráli, ale je to určitě věc k zamyšlení.
jarda klemenc, 2. června 2014
Každý skanduje "Pelta ven!", ale když se někoho zeptáte proč, tak ani neví.. Jak vnímáte tuto situaci vy ?
Je to takhle pravda, kdyby to pravda nebyla, tak mě z toho bolí hlava ještě víc.
Petr N., 2. června 2014
Dobrý den. Na předsedu FAČR se snáší velká zloba. Není to i třeba vina vás? Připouštíte si, třeba malou účast, že jste tak nenáviděn? Pokud ano, kde spatřujete přičiny, kde jste udělal chyby?
Určitě souhlasím, že nejsem pro český fotbal morální autorita. Ale upřímně se snažím svým pracovním nasazením pro český fotbal udělat to nejlepší.
Oldřich Pech, 2. června 2014
To co jste předvedli se vstupenkami na finále poháru nemá obdoby. Takové nesmyslné šikany vymýšlíte sám nebo nějaký jiný expert ( Synecký )? Máte odhad, o kolik milionů ze vstupného jste tímto postupem připravili FAČR? Nemyslíte, že by tu měl někdo nést trestní odpovědnost viz Zákon o porušování povinnosti při správě cizího majetku?
Mimořádná situace vyžadovala mimořádná opatření. A policie ČR nám dala informace, že volný prodej vstupenek přes internet by mohl způsobit, že by mohlo dojít k narušení pořádku nejen v kotlích, ale i na hlavních tribunách. Proto jsme sáhli k řízenému prodeji vlastními prodejními kanály - okresy, kraje, kluby.
Radek, 2. června 2014
Uplácela sparta pod vašim vedením? ANO nebo NE?
Ne.
Jan Ondruš, 2. června 2014
Vážený pane Pelto, Otázka se týká Vašeho postupu, respektive postupu celého FAČR proti fotbalovým chuligánům. Konkrétně mě vadí zcela nejednotné posuzování toho co už uřážka je a co není a kvůli čemu má být přerušen, respektive ukončen zápas. Když už jste se vidali touhle cestou. Mohl by jste mě vysvětlit jak můžete tolerovat např. pokřik JUDE SLAVIA?To snad nemůžete myslet vážně, podle mě se jedná o jednoznačně antiseministický pokřik a nevím co horšího už by mělo zaznít. Je to plivnutí do obličeje nejen všem obětím holocaustu, ale především všem obětem druhé světové války jako takové. Děkuji za ospověď
Netolerujeme nic, vše se objeví v zápise delegáta, pak s jednotlivými kluby je zahájeno disciplinární řízení. To je maximum, které pro to můžeme udělat.
Berta, 2. června 2014
Dobrý den, jak vznikla vaše přezdívka "Velkej čáp"? Líbí se vám? Díky za odpověď!
Určitě je lepší Velký čáp než ty ostatní přezdívky, které jsou aktuální dnes. Jak to vzniklo? Myslím, že je to výrobek jednoho z novinářů.
michal, 2. června 2014
Dobrý den,je vašim jediným "zaměstnáním" předseda FAČR nebo ještě v něčem podnikáte ? Chtěl bych vás pochválit za kroky které děláte jako předseda kromě cenzury na stadionech což je podle mě hloupost jinak poklona a děkuji za odpověď
Předseda FAČR je čestná funkce. Já jsem vlastník několika obchodních společností se zaměřením na pronájem realit.
Miloslav Novák, 2. června 2014
Jaký je průměrný plat hráče Fk Jablonec a jaký má klub rozpočet ? Děkuji za odpověď
Průměrný plat hráče se pohybuje mezi 50-150 tisíci korun. Rozpočet je včetně nákupů hráčů 120 milionů korun.
Žalud , 2. června 2014
Míro, kdy ses naposledy cítil šťastnej jako blecha?
Když Jablonec postoupil a vyřadil norský Strömsgodset.
Juha Koskinen, 2. června 2014
Máte rád Finsko??
Byl jsem teď v Helsinkách a mrzelo mě, že jsem si myslel, že tam budu slavnější :-)
Pavel Kotrba, 2. června 2014
Dobrý den. Jednak musím říct, že rozhodně nejsem váš fanda. Dokonce si myslím, že tak trochu čumák jste... Na druhou stranu - to, co dělají teď "fandové", je děs!!! Ty omezenci dělají bordel a pak se ještě diví, že to někdo řeší. Takže udělejte opravdu pořádek na stadionech a pak si možná řeknu, že jste kousek z toho cinklého jara fakt odpracoval. A že jste už jen takový čumáček. Berete?
Makám na tom :-)
Pavel, 2. června 2014
Dobrý den pane Pelto, věřím, že to co děláte je správná cesta pro český fotbal a nepochybuji o vašich schopnostech. Nerozumím spojení znepřátelených fanoušků vůči vaší osobě, ale k mému dotazu. Jaká je podle Vás reálná a dlouhodobější koncepce ve snaze vymýtit násilí a pyrotechniku z českých stadionů? Je potřeba upravit legislativu? Proč nevidíme žádné výsledky debaty se zákonodárci? Je jasné, že pouhé vyhrožování a upozorňování na to, že "fanoušci" poškozují svůj klub jsou bezzubé.
Myslím si, že jsme v minulosti o různých opatřeních spíš mluvili. A teď opravdu to budeme řešit. Expertní skupina Ministerstva vnitra zpracovala pro čtyři oblasti návrh řešení 1) infrastruktura stadionu, 2) kvalita pořadatelské služby, 3) posílení návštěvního řádu (pána domu), 4) možnosti v případě potřeby změny v legislativě.
Radim Sochor, 2. června 2014
Nutno dodat, že zápas Jablonec - Bohemians byla opravdová fraška. Co si o tom myslíte vy, pane Pelta?
Myslím si, že jsme v utkání měli převahu do 60. minuty. Byl to jeden z nejlepších jarních zápasů. Nastřelili jsme břevno, brankář Berkovec předvedl několik skvělých zákroků. A jak to ve fotbale chodí, v 93. minutě jsme inkasovali rozhodující gól a vylučuji, že by tento výsledek měl souvislost s morálkou hráčů.
Aleš SPARŤAN 48 let, 2. června 2014
Držím Vám palce v boji proti rádobyfanouškům co hloupě pokřikují-většina sparťanů stojí za Váma!!!Jak to vypadá s projektem společné čes-slov.fotbalové ligy?
Slováci mají ohromný zájem o společnou ligu. Ale dokud nebudou mít potřebnou infrastrukturu, tak to téma není na pořadu dne.
Marek Mata, 2. června 2014
Dobrý den, nemyslíte si, že jako předseda FAČR by jste měl mít v úmyslu pozvednout úroven Č. ligy v Evropě? Protože snížit kapacitu jednoho z největších stadionu v ČR je naprosto v rozporu s úmyslem zpopularizovat českou ligu. Naplnit sdtadion až do 20 000 počtu fanoušků zvládne pouze Sparta, Plzen, Baník a Slavie, žádný jiný klub početnější základnu nemá. Dobrá liga se pozná podle počtu fanoušků, kdyby na Nou Camp chodilo 400 lidí, opravdu by šlo o kvalitní ligu. A navíc si myslím, že zrušením tohoto hloupého kroku by se vám poařilo navázat na lepší vlnu s Ultras FCB. Opravdu chcete aby česká liga klesla na úrovni?
Bazaly patří ke stadionům, které jsou za zenitem. A je třeba, aby došlo v co nejkratší možné době k dokončení stadionu ve Vítkovicích, který bude splňovat veškeré parametry bezpečnostních požadavků ze strany FAČR.
Jarda, 2. června 2014
Fandím Vám, někdo už tam musí udělat tu černou práci a nechat na sebe nadávat ale je to pro fotbal.. ale určitě ste tam udělal i nějakou chybku viz. Berbr
Vím, že ne všichni souhlasí s přítomností pana Berbra na funkci místopředsedy FAČR, ale od valné hromady jsem nezaznamenal žádné indicie, že by to, co má v gesci, nefungovalo. Myslím si, že v případě rozhodčích nejen na ligové, ale i na úrovni divize a ČFL došlo k výraznému zklidnění. A tím, že se o rozhodčích nemluví, to je pro mě signál, že je pořádek. Nejsou stížnosti na tendenčnost řízení utkání.
Tomáš Hála, 2. června 2014
Všiml jste si, že poté, co se v posledních kolech přestaly přerušovat zápasy, výrazně ubylo nadávek na vaší osobu? Měl jste tohle vůbec zapotřebí?
Po bitvě je každý generál. Tím nechci říct, že vulgarity patří na stadion, jen je potřeba nastavit míru co je a co není za hranou.
Honza, 2. června 2014
Dobré poledne pane Pelto, rád bych Vám chtěl alespoň touto cestou vyjádřit podporu, protože reakce fanoušků mi každý týden přijdou již za hranou. A chtěl bych se Vás zeptat, koho tipujete na vítěze letošního MS ve fotbale?
Díky za podporu. Favoritem MS je podle mě domácí Brazílie, pak Argentina a z Evropy Němci.
Václav Svoboda, 2. června 2014
Pane Pelta, kolik chcete v létě přivést posil do Jablonce? Věříte ve vzestup českého fotbalu?
Na tom v posledních dnech pracuji, zažili jsme jaro hrůzy. Myslím si, že se objeví v Jablonci mezi 6-10 nových hráčů. Je to podobný řez jako po neúspěšné baráži v roce 1996, když jsme nepostoupili do 1. ligy po baráži s Bohemkou.
Pravda a Láska, 2. června 2014
Můžete zcela vyloučit, že fotbaloví agenti zasahují do práce pana Dovalila v repre 21?
Samozřejmě, že agenti jsou vždycky problém. Já s nimi mám ale nadstandardní vztahy, my agenty potřebujeme. Pomáhají nám ve výchově hráčů. Ti potřebují mít nějaké zázemí a agent jim to pomáhá zvládat. Ne všichni by to zvládli sami. Ten, kdo je v nominaci, si myslí, že ho prosadil agent. Ten, kdo tam není, tak nemá dobrý vztah s agentem. To je pořád dokola. Rozhodují výsledky mužstva a o nominaci trenér.
Jirka Jagerský, 2. června 2014
Hezký den,máám jednui otázečku, chodíte normálně po ulici nebo do hospody jako běžný občan?nebojíte se třeba nějakýho konfliktu? Já bych to asi nevydržel takových nadávek
Do restaurace chodím každý den. Většinou se setkávám s pozitivními reakcemi. Je to způsobené tím, že mám 190 cm a 120 kg. Tak se většinou na mě tváří smířlivě.
Liška bystrouška, 2. června 2014
Víte o tom, že "Pelta ven" a "Pelta je č..." křičí i někteří hráči, včetně Rajnocha? Co když ho Vrba povolá do reprezentace?
Abych řekl pravdu, jestli skanduje něco nějaký hráč, nevím. Ale nejsem člověk, který by nechal hráče sledovat, co budou pokřikovat. Je tady svoboda projevu, ale nedovedu si představit, že by některý z hráčů použil výraz toho nejhrubšího zrna.
Jan Honza, 2. června 2014
Dobry den,nekde jsem si precetl, ze mate hodne prace a ze vas to vysiluje. To je pravda? Proc se potom nezamerite jen na jednu praci bud ve FACR nebo v Jablonci? Musi to byt prece narocne vykonavat oboje??
Přestože jsem předseda FAČR, tak jsem deklaroval, že si ponechám vlastnický podíl v Jablonci. To, že to je náročně, je pravda. Ale na druhou stranu si neumím představit, že bych Jablonec, můj klub i život, opustil. To znamená, že ráno se věnuji Jablonci, přes celý den FAČR a hodně večer zpět Jablonci. Až pak přicházejí na řadu manželka s rodinou.
Královská kvočna, 2. června 2014
zdravím, neříkal jste si, že s funkcí předsedy fačr raději praštíte, než abyste neustále slýchával "pelta ven" a horší věci?
Musím říct, že jsem člověk, který si vyhodnotí plusy i minusy. Jedna věc, že člověk má pocit, ale já mám čistý svědomí. Kdybych udělal chybu a stal se oprávněně terčem kritiky fandů, tak bych o tom přemýšlel. Tato strategie byla v nějaké podobě možná špatně řešena, ale věc, která nastala při zápase Sparty a Baníku a to, jak se chovali fanoušci při posledním zápase Sparty s Jihlavou, musím se jako předseda FAČR snažit o nápravu i ve spolupráci s jednotlivými kluby.
petr1, 2. června 2014
Dobrý den, jak zvládáte vulgarity proti vám? Byl jsem osobně v Edenu na finále poháru a to vám určitě muselo být nepříjemně. Pak jsem si přečetl, že s vámi byla manželka. Co na to říkala? Jak se cítila? Díky za odpověď, Petr.
Nejen že se mnou byla manželka, ale i syn. Věděli jsme, že utkání bude nejsložitější. Samozřejmě to určitě nebylo příjemné. Po cestě zpátky mi manželka říkala, jestli to mám zapotřebí. Jestli bych neměl zvážit odchod. Takhle na mě rodina tlačí v krizových situacích, ale já jsem statečný bojovník a umím s tím žít.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud