4. dubna 2011 • 17:18

Sparta podává protest na výkon sudího Hrubeše

Autor: spo, jon
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na prohře Sparty v Jablonci (1:2) se podle názoru Letenských podílel hlavní rozhodčí Roman Hrubeš. Při rozhodujícím gólu Vošahlíka nepískl faul na Pamiče, naopak domácím odpustil penaltový zákrok Drska na Kweukeho. Kvůli sporným verdiktům teď Sparta podává na sudího oficiální protest.



"Hlavní rozhodčí se ve zmiňovaném střetnutí dopustil závažných pochybení, čímž ovlivnil nejen průběh důležitého ligového zápasu, nýbrž i celého závěru Gambrinus ligy," zní v oficiálním prohášení klubu.

Sparta prohru se třetím týmem tabulky nemůže strávit. Na Letné dobře vědí, že se jim titul zase o pořádný kus vzdálil. To, že hlavní rozhodčí zápas ovlivnil svými chybami, jim upřít nelze.

Tomáš Řepka dostal žlutou kartuFoto Pavel Mazáč Sport

Podle názoru klubu se Hrubeš provinil při situaci v 65. minutě. Nejprve pustil penaltový faul Drska na Kweukeho, vzápětí pak uznal branku Vošahlíka, před kterou byl faulován Pamič.  

"Vedení AC Sparta Praha apeluje na komisi rozhodčích, aby na tento zásadně neuspokojivý výkon rozhodčího reagovala adekvátním způsobem a přihlédla k tomu, že tato událost může ovlivnit i celkové pořadí tohoto ročníku Gambrinus ligy," zní požadavek Sparty.

Komise rozhodčích se utkáním v Jablonci má zabývat v úterý, jak připustil její předseda Luděk Macela. Zda Hrubeše za nepřesné verdikty potrestá, Macela neuvedl.

Na Hrubeše se v sobotu zlobili i domácí: podle nich zápas neměl dohrát sparťanský kapitán Tomáš Řepka, který prý měl dostat druhou žlutou kartu po stažení záložníka Ondřeje Vaňka.

Jablonci se nelíbilo ani to, že sparťané vyrovnali v prvním poločase po rychle rozehrané standardní situaci, kdy Marek Matějovský uvedl do hry míč, který nestál na místě.



Dýmovnice v kotli Letenských, v Jablonci častý obrázek ze sektoru hostí
Dýmovnice v kotli Letenských, v Jablonci častý obrázek ze sektoru hostí




Vstoupit do diskuse
13

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud