31. května 2011 • 15:36

Slovácko potvrdilo: Švancaru už nechceme!

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno! Petr Švancara ve Slovácku končí a nebude se k tomu zatím vyjadřovat. „Promiňte, teď nechci nic říkat,“ vzkázal jindy hovorný útočník, jemuž vedení klubu neprodloužilo smlouvu.



To, co deník Sport avizoval, se stalo skutkem. Představenstvo Slovácka v úterý oznámilo, že neuplatní opci na nejlepšího střelce týmu a oblíbence fanoušků.

„Dohodli jsme se naprosto v klidu, panu Švancarovi jsme za výkony u nás poděkovali. Tohle gesto jsme za čtyři roky udělali poprvé,“ uvedl majitel Zdeněk Zemek.

„Je zbytečné rozebírat, proč Švancara odchází. Prostě mu skončila smlouva. Vím, že každý z fanoušků si k tomu dá přívlastky, jaké chce. Jediné, co mu nepřeju je, ať nedává góly proti Slovácku,“ dodal.

Ale proč? Proč se opora týmu najednou dostala mezi nepotřebné? Na to nikdo z managementu nehodlal odpovědět. Ne, ne a ne, zatloukali bossové dvanáctého celku soutěže jako malí kluci.

Petr Švancara se mohl radovat z vítězství Slovácka na Bohemians 1905
Petr Švancara se mohl radovat z vítězství Slovácka na Bohemians 1905

„Nebylo by objektivní, kdybych to tady dlouze rozebíral a zahlcoval vás detaily. V životě se nedají dělat jen populistické kroky. Za mužstvo jsem zodpovědný já, ne pět tisíc fanoušků,“ řekl trenér a sportovní manažer Miroslav Soukup, jenž dál nepočítá ani s Alešem Urbánkem a také s hostujícími hráči Amadou Cissém a Danielem Nešporem.

Do Jablonce se vrací Jiří Valenta. „Od Cissého s Nešporem jsme očekávali víc. Valentu chceme, ale Jablonec o něj má zájem,“ sdělil Zemek.

Co bude se Švancarou? „Nabídky mám,“ informoval zkušený útočník. Jednou z variant je údajně jeho návrat do Brna, jemuž by pomohl k rychlému návratu mezi elitu.

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud