11. června 2014 • 10:15

Trenéři pro Slavii: Rozhoduje se mezi Hapalem a Beránkem!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Start letní přípravy se blíží, fotbalovou Slavii ale dál zmítá chaos. Stále není jasné, s jakým vlastníkem klub vkročí do nové sezony, navíc první tým stále nemá trenéra. Na jménu hlavního kouče už se intenzivně pracuje. Podle dostupných informací Sportu jsou největšími kandidáty Pavel Hapal a Miroslav Beránek.



PAVEL HAPAL, 44 let

Současný klub: FK Senica
Šance na příchod: 44 %
 
Asi nejlépe odpovídá Kiselově představě o kosmopolitním trenérovi, který bude mít podobné uvažování. Jako hráč prošel Hapal Německem a Španělskem, jako trenér, kterým se stal už před jedenácti lety, zase poznal v zahraničí prostředí slovenského a polského fotbalu. Se Žilinou si dokonce zahrál i Ligu mistrů, když vyřadil pražskou Spartu. Otázkou je, jak složité by bylo ho vyvázat ze smlouvy v Senici.

MIROSLAV BERÁNEK, 57 let

Současný klub: bez angažmá
Šance na příchod: 43 %

Slávistický srdcař, který se těší značné oblibě fanoušků. Po ukončení reprezentačního angažmá v Kazachstánu je momentálně volný, byť z východu má jiné nabídky na klubové úrovni. Kromě štací na domácí scéně a u reprezentačního výběru (dlouholetý asistent Karla Brücknera) přidává i poznatky z Maďarska, Dubaje a naposledy z kazašské reprezentace. Do současných rozháraných poměrů se však příliš nehrne. Podle zdrojů Sportu se ale slávistické vedení rozhoduje hlavně mezi ním a Hapalem.

JOSEF CSAPLÁR, 51 let

Současný klub: bez angažmá
Šance na příchod: 10 %

Nikdo jiný z českých trenérů nemá tolik odpůrců a nadšených obdivovatelů zároveň. Trenér, který naposledy vedl reprezentační sedmnáctku, patří k nadšeným inovátorům, sleduje světové trendy, jeho kritici mu však vyčítají, že moderní postupy neumí přetavit v úspěchy. „Jestli mě Slavia oslovila? Vůbec se k tomu nebudu vyjadřovat, nikdy na tyhle otázky neodpovídám,“ tvrdí Csaplár.

SVATOPLUK HABANEC, 44 let

Současný klub: Slovácko
Šance na příchod: 3 %

Jeho jméno se skloňuje od začátku, co bylo jasné, že Slavia bude hledat nového kouče. Progresivní kouč dotáhl v polních podmínkách Ústí do první ligy a atraktivní fotbal se mu daří hrát i se Slováckem. Jeho vedení však o odchodu Habance nechce ani slyšet. „Trenér nikam neodejde, dodrží smluvní vztah ve Slovácku. Jestli se o něho Slavia zajímala, není podstatné. Opakuju, že Habanec zůstává,“ řekl Sportu ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud