Hynek Preisler
16. června 2014 • 10:15

Liberec povede Slovák Samuel Slovák s Jozefem Valachovičem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé v historii má Slovan zahraničního kouče. Liberec bude v příšté sezoně trénovat jako hlavní trenér Slovák Samuel Slovák, jeho asistentem je krajan Jozef Valachovič. „V Liberci jsme prožil krátké, ale zajímavé období. Na Liberec mám velmi dobré vzpomínky,“ řekl Slovák.



Liberec dva dny před startem přípravy na novou sezonu končí období nejistoty. „Jako hlavní trenér se ujme Samuel Slovák, jako asistent ho doplní Jozef Valachovič, jinak realizační tým zůstává,“ uvedl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar výběr nového kouče. Ve hře byl i David Vavruška, který Slovan vedl v posledních šesti zápasech po vyhozeném Jaroslavu Šilhavém.

Slovák s Valachovičem za Liberec v minulosti hráli. 38letý Samuel Slovák například v roce 2002 vstřelil ve 3. kole tehdejšího Poháru UEFA řeckému Panathinaikosu gól z penalty, stejně starý Jozef Valachovič slavil s Libercem jeho první mistrovský titul v roce 2002.

Liberec zahajuje ve středu přípravu na novou sezonu, ve které ho čeká start ve druhém předkole Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud