18. června 2014 • 15:20

Sparta začala s posilami. U mistra se hlásil zpátky i Pamič

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po necelých třech týdnech dovolené dnes fotbalisté Sparty zahájili přípravu na novou sezonu. Na pražském Strahově nechyběla žádná z dosavadních posil, delší dovolenou však dostala desítka reprezentantů, kteří se k týmu úřadujícího mistra připojí příští pondělí.



"Dovolená byla krátká, ale už za čtyři týdny nás čeká ostrý start v předkole Ligy mistrů," řekl trenér letenského celku Vítězslav Lavička. "Z prvního tréninku mám dobrý dojem. Na klucích byla vidět velká chuť, a když jsem viděl kontrolní váhy, tak tam žádný výkyv směrem nahoru nebyl," přidal s úsměvem.

První trénink sice vynechali hráči, kteří v závěru uplynulé sezony nastoupili za reprezentační áčko a jednadvacítku, dorazily však všechny posily: Radoslav Kováč, Michal Breznaník, Martin Nešpor a brankáři David Bičík s Markem Štěchem. "Je to krásný pocit, jsem ve Spartě po deseti letech. Už jsem ani nedoufal, že bych se do ní vrátil," řekl Kováč.

Právě bývalý kapitán Liberce během prvního tréninku ukázal, co od něj na Letné očekávají. "Všichni mohli vidět, že přinese vůdcovské schopnosti a charakter," uvedl Lavička, který tak má v týmu čtyři kvalitní stopery - vedle Kováče také Maria Holka, Jakuba Brabce a Ondřeje Švejdíka.

Michal Breznaník na tréninku Sparty
Michal Breznaník na tréninku Sparty

Hledá se už jen třetí brankář

Sparta v úvodu přípravy opět zdůraznila, že pokud nepřijde neodmítnutelná nabídka, nikdo z týmu neodejde. "Pokud nějaké změny přijdou, půjde spíš o zužování kádru. A stále hledáme brankáře, ale spíš jako trojku s výhledem do budoucna," řekl člen představenstva klubu Jakub Otava.

Přípravu se Spartou zahájila také řada navrátilců z hostování jako například Lukáš Pauschek a Manuel Pamič, většina z nich ale opět odejde hrát někam jinam. "Můžeme říct, že se vrátili domů a brzy opět vyrazí do světa," uvedl Otava.

Podobný osud potká také Kamila Vacka, který na Letnou přišel z Verony, ale neprosadil se. "Hostování mu končí 30. června a je ve fázi kariéry, kdy potřebuje hrát," řekl Otava. "Vzhledem k tomu, jaký s ním máme vztah, jsme mu umožnili s námi hrát," dodal.

První přípravné zápasy odehraje Sparta 26. června, kdy na Strahově nastoupí proti Hradci Králové a Českým Budějovicím. Předkolo Ligy mistrů pak českého šampiona čeká 15. nebo 16. července.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud