18. června 2014 • 19:33

Breznaník: Nejsem zákeřný hráč. Snad si fanoušky Sparty získám

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Není to tak dávno, co měli Martin Nešpor s Michalem Breznaníkem na svědomí ošklivá zranění fotbalistů Sparty a jejich přestup na Letnou by nejspíš nepřipadal v úvahu. Jenže čas zahojí všechny rány a oba teď patří k posilám letenského celku, kterému by chtěli pomoci k postupu do Ligy mistrů.



Jako první zamířil do Sparty osmadvacetiletý Breznaník, který se na smlouvě s českým šampionem dohodl už koncem dubna. Na Letnou ho doprovázela tři roky stará vzpomínka na přípravný halový turnaj, kde zlomil nohu Ladislavu Krejčímu.

"Hraju tvrdě, ale myslím, že nejsem zákeřný hráč," řekl po středečním zahájení přípravy na Strahově Breznaník, který se v minulosti kvůli incidentu dostal do konfliktu se sparťanskými fanoušky i hráči. "S Láďou i ostatními kluky z týmu jsem si to vyjasnil. Omluvil jsem se a řekli jsme si, že to je za námi," dodal.

Posily Sparty na jednom místě: Radoslav Kováč, Martin Nešpor, Michal Breznaník, David Bičík a Marek Štěch.
Posily Sparty na jednom místě: Radoslav Kováč, Martin Nešpor, Michal Breznaník, David Bičík a Marek Štěch.

"Před příchodem jsem se o tom bavil i s trenérem Lavičkou a vím, že to pro mě nebude lehké," uvedl bývalý hráč Liberce, Slovanu Bratislava a Permu. "Někteří fanoušci se na mě asi pořád zlobí, ale doufám, že budu hrát tak, abych si je získal na svou stranu," uvedl.

S čistým štítem na Letnou nejde ani Nešpor, se kterým se před dvěma lety srazil tehdejší útočník Sparty Václav Kadlec a s proraženou čelní kostí skončil v nemocnici. "Je to minulost, Vencovi jsem se omluvil a už bych se k tomu nechtěl vracet, protože to bych se z toho musel zbláznit," řekl čtyřiadvacetiletý Nešpor.

Breznaník: Lidi musím přesvědčit hrou. Jinak to nejde
Video se připravuje ...

"Ale je pravda, že po přestupu na Letnou mi to táta s přítelkyní připomněli a utahovali si ze mě," přidal bývalý hráč Mladé Boleslavi, který by si prý bez toho na incident s Kadlecem ani nevzpomněl. "Když jsem slyšel, že se o mě zajímá Sparta, tak první, co mě napadlo, bylo, že bych si mohl zahrát Ligu mistrů," prohlásil.

Hříchy z minulosti ale nejdou jen tak smazat a podle Breznaníka tak alespoň spolu s Nešporem mají společné téma. "Dneska jsme se viděli poprvé, takže jsme to probrat nestihli, ale určitě na to přijde řeč," řekl slovenský záložník. "No a taky doufám, že mi alespoň pomůže rozmělnit hněv fanoušků," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud