7. července 2011 • 04:30

Berbr o šéfovi svazu: Bude to ten, koho podpořím

Autor: mip, spo
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám sebe označuje za nejmocnějšího muže fotbalu, pokud jde o volbu předsedy. Roman Berbr je sice „jen“ předsedou Plzeňského krajského fotbalového svazu, ke splnění plánů však už pomohl Vlastimilu Košťálovi i Ivanu Haškovi. Do září ho čeká další politická práce – a muž v pozadí věří, že bude opět úspěšný.



Spekuluje se o tom, že by se předsedkyní svazu mohla stát jeho partnerka Dagmar Damková. Roman Berbr nechce hovořit o tom, zda ji podpoří, nebo ne, než se domluví se současnými mocnými. Je však přesvědčený o tom, že „jeho“ kandidát uspěje, ať to bude kdokoliv.

"Vyhraje ten, koho budu podporovat," prohlásil Berbr rezolutně v rozhovoru pro pondělní deník Sport. Stejně tak pomohl do předsednického křesla Ivanu Haškovi, který ho svojí nynější rezignací zaskočil.

"Nečekal jsem to, to je pravda, ale nevidím v tom žádnou zradu. Jde k tomu, co je jeho srdci bližší... Trénovat umí, baví ho to. Beru to jako život. Je to lepší, než aby ho někde přejela tramvaj," podotýká fotbalový šíbr, o jehož partnerce, rozhodčí Dagmar Damkové, se hovoří jako o jedné z možných "náhrad" za Haška.

O tom ale šéf plzeňského svazu mluvit nechce. "Dáša je na mistrovství světa jako rozhodčí, nechali jsme ji zatím v klidu, nikdo s ní nemluvil. Nemůžu o ní nic říkat, nebylo by to vhodné," nevyloučil ovšem tuto možnost Roman Berbr.

Rozhovor s Romanem Berbrem a další možnosti vývoje ve FAČR čtěte v dnešním Sportu!

Česká fotbalová rozhodčí Dagmar Damková
Česká fotbalová rozhodčí Dagmar Damková

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud