Michal Petrák
18. září 2012 • 19:11

Sparťanský šéf Křetínský musí mít pořádně silnou munici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Jsem zdrcenej.“ To prohlásil Miroslav Pelta po ranní schůzce s Danielem Křetínským. Předseda asociace, protřelý funkcionář, který má za sebou mimo jiné i „cinklé jaro“. To už musí být silná káva, když zdrtí takového šíbra.



Je jasné, že šéf Sparty nedonesl na Strahov sbírku povídek. Naopak – musí mít dost silný materiál. A musí si být pořádně jistý, že letenského klubu se vznikající aféra netýká.

Nevěřím tomu, že muž, který je úspěšný ve víru miliardových obchodů na poli energetiky, podcenil nebo nedomyslel takovou věc jako konkrétní obvinění z nekalých praktik ve fotbale.

Může být, že Křetínskému došla trpělivost s tím, že několik let sype nemalé peníze do fotbalového klubu, který se pohybuje v tak špinavém prostředí, jakým je český fotbal.

A může říkat, kdo chce, co chce, že se poměry v něm v posledních letech zlepšily. Zápas s Plzní, který nejen sparťanský boss považoval za „zářez“ pak nebyl impulzem ke zkratkovitému jednání, ale spíš poslední kapkou.

Pokud informacemi, které i hroší kůže Pelta považuje za „vážné a věrohodné“ rozpoutá novou čistku ve fotbalovém hnutí, musí si být sakra jistý, že se celý proces nedotkne jeho Sparty. A to, i vzhledem k tomu, že na Letné pracuje třeba muž s pověstí Josefa Kruly, je dost odvážné přesvědčení...

Šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský míří na schůzku s Miroslavem Peltou, v ruce drží brašnu s důležitými materiály.
Šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský míří na schůzku s Miroslavem Peltou, v ruce drží brašnu s důležitými materiály.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud