19. září 2012 • 12:04

Aféra frčí naplno. Křetínský se pojistil u státního zástupce, Pelta jedná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lavina v podobě dalšího korupčního skandálu v českém fotbale je neodvratně tu. První muž Sparty Daniel Křetínský vše odstartoval, když donesl šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi důkazy o nekalém počínání klubů i rozhodčích. Zároveň se pojistil proti tomu, že aféra zapadne pod koberec a nikdo nic řešit nebude. Podle deníku Sport totiž šéf Sparty o všem informoval i státního zastupitele. Zkušený funkcionář Pelta, kterého jen tak něco nerozhodí, byl zdrcený. Fotbal tak nejspíš lítá v pořádném průšvihu.



„Přišel jsem informovat pana Peltu o mimořádných obavách Sparty z posledního vývoje českého fotbalového prostředí. Předložil jsem mu konkrétní důkazy, respektive informace, které máme v tomto ohledu k dispozici. Je teď na panu Peltovi, aby učinil příslušné kroky,“ prohlásil Křetínský.

Ten vytáhl do boje za čistotu fotbalu tři dny poté, co Sparta prohrála ligový zápas v Plzni 0:1 a duel hrubě ovlivnil ve prospěch Viktorie rozhodčí Radek Matějek. „Dá se říct, že to byla poslední kapka,“ dodal šéf Sparty, jinak úspěšný podnikatel.

Šéf českého fotbalu Pelta, který byl zatím po nástupu do funkce úspěšný, se tak dostal pod nečekaný tlak. Bylo znát, že jej informace od Křetínského zaskočily.

„Musím říct, že jsem z toho zdrcenej,“ uvedl upřímně. „Smutný na tom je, že si právě myslím, že ty informace jsou věrohodné. Musím si nechat projít hlavou, jakým způsobem teď budu konat a postupovat.“

Tady ale nemá Pelta moc kam ustupovat. Šéf Sparty se totiž pojistil proti tomu, kdyby chtěl někdo kauzu lidově řečeno zamést pod koberec. Podle informací deníku Sport totiž informoval o obsahu schůzky na nejvyšší úrovni i předložených důkazech státního zastupitele.

„Je z toho všeho znechucený, má toho plné zuby,“ říká zdroj deníku Sport. Prý se ale nepotvrdí spekulace o tom, že by Pelta zbaběle rezignoval a řešení kauzy nechal na svém nástupci.

Pelta se během úterý sejde s policejním prezidentem, o celé situaci bude jednat i s místopředsedy FAČR. „Mám pocit, že ty věci naberou relativně rychlý spád,“ prohlásil Pelta.

Fotbalová scéna v tuzemsku se tak možná už brzy změní k nepoznání.

Šéf Sparty Daniel Křetínský míří na schůzku s Miroslavem Peltou, v ruce drží brašnu s důležitými materiály.
Šéf Sparty Daniel Křetínský míří na schůzku s Miroslavem Peltou, v ruce drží brašnu s důležitými materiály.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud