21. září 2012 • 04:00

Damková: Sázkařská mafie zřejmě ovlivnila i dorostenecký zápas

Autor: mip, iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že albánská mafie ovládá první fotbalovou ligu? Problém může být daleko závažnější, než se původně zdálo. Šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková naznačila, že prsty Albánců mohou sahat až do dorostenecké ligy.



„Tyhle mafie, to je celosvětový problém. A je to sice jen moje domněnka, ale podle mě to stálo i za podivným dorosteneckým utkáním, který jsem řešila na jaře,“ říká Damková v rozhovoru pro deník Sport, který najdete v dnešní tištěné verzi.

Jde o duel mezi dorostenci Baníku a Slovácka (3:3), po němž byl sudí Tomáš Lakový nadobro vyřazen z listiny rozhodčích pro první a druhou ligu.

„DVD ze zápasu bylo, pak nebylo, pak zase bylo, a nakonec zmizelo. Nicméně byly tam pochybné penalty (celkem tři), i zápis vypadal divně. Nic do sebe nezapadalo, navíc i výpověď Lakomého před komisí byla prapodivná. Tam už důvěra nebyla,“ podotkla šéfka komise rozhodčích.

O tom, že Lakomý šel na ruku sázkařskému gangu a jeho objednávce (počet vstřelených branek), se spekulovalo již v březnu. Kromě tří penalt nastavil téměř dvanáct minut. Číslovku pak v zápise prý napsal tak, aby nebyla čitelná. O penaltách se nezmínil vůbec.

„Dorostenecké soutěže jsou schované, protože nemají povinnost natáčet zápasy na video. Baník to tehdy natočené měl pro svoje účely, trenér to viděl, ale za dva dny video zmizí. Tak vidíte, že to samo o sobě smrdí,“ uvedla Damková.

Dagmar DamkováFoto Jaroslav Legner (Sport)
Fotbalová asociace chce sázkařskou mafii z českého fotbalu vyhnat. Nikdo si ale není jistý tím, zda je to možné. „Otázka je, jestli to vymýtitelné je, jestli na to máme sílu… Už jenom to slovo mafie zní šíleně,“ pokračuje bývalá sudí.

Damková v rozhovoru také prozradila, že jeden z rozhodčích, jehož před sezonou vyřadila z listiny, si po telefonu říkal o úplatek. Jméno ale uvést nechtěla.

„Dozvěděla jsem se, že volal do jednoho klubu, jestli tam jsou nějaké peníze. Když jsem to měla potvrzené, vyřešila jsem to. Když ale nemám v ruce nic, je těžké něco řešit.“

Celý rozhovor s Damkovou najdete v pátečním deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud