Jiří Punčochář
24. září 2012 • 17:20

Majitel Budějovic Poborský: Křetínského kabela? Je to jak za minulého režimu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Českých Budějovicích spolupracuje s kontroverzním Romanem Rogozem, jehož jméno v souvislosti s bující korupční aférou padá. Přesto je Karel Poborský, vicemistr Evropy z roku 1996 a šéf Dynama, v klidu. „Docela se těším, co v těch materiálech je. Snad se to někdy dozvím,“ krčí rameny majitel jihočeského klubu.



První týden, v němž se zrodila nová fotbalová aféra, sice pomalu končí, ale ani po šesti dnech většina vrcholných fotbalových činovníků stále neví, čemu přesně čelí. Bývalý reprezentant Karel Poborský se tomu diví. „Zasloužili bychom si to vědět,“ říká člen Výkonného výboru ČMFS, jenž si včera zahrál exhibici v Hodoníně se stříbrnou partou z EURO 1996.

Podle některých spekulací se v aféře objevuje jméno Romana Rogoze, vašeho spolupracovníka v Českých Budějovicích, kde oficiálně zastává nezvyklou funkci sportovně-výkonnostního konzultanta. Jak to okomentujete?
„Nijak."

Co pro vás dělá takového, že to může svádět ke spekulacím, že je namočený?
„Nezlobte se, ale to, co si přečtu v novinách, nemůžu komentovat. To jsou pro mě tak cizí věci... Já k tomu nemám info."

Jste spokojený s vaší spoluprací?
„Ano."

Ale co je jejím obsahem, to nechcete říct.
„Ne, to je naše věc."

Někteří funkcionáři otevřeně mluví o tom, že se cítí nesví z toho, co v materiálech je. I vy jste v neklidu?
„Já ne, já jsem naprosto v klidu. Abych byl upřímný, docela se těším, co v těch materiálech je. Snad se to někdy dozvím."

Říkáte, že zatím o obsahu „Křetínského kabely“ nevíte nic. Jaký z toho máte dojem?
„Musím říct, že přestože jsem členem výkonného výboru za ligu a profesionální fotbal byl jednou z věcí, které jsou kritizované, tak nevím vůbec nic a všechny informace mám z tisku. Což mi přijde docela zvláštní. Neumím to komentovat. Pan Pelta o tom neřekne ani slovo, pana Křetínského jsem se neptal. Vážně nevím."

Znervózňuje vás to?
„Je to nestandardní, to si myslím. Asi bychom si zasloužili to vědět, ale zatím se (předseda Pelta) tváří, že je to tak závažné, že je to třeba předat policii. Nám nezbývá než to respektovat."

Ani jste se nezkoušel dozvědět, o co se může jednat?
„Abych si najal nějakou detektivní kancelář, aby někoho hledala nebo zjišťovala, co někdo zjistil? To mi přijde nedůstojné."

Můžete se ale bavit s kolegy z výkonného výboru, vyměňovat si postřehy.
„Nezjišťuju kolem toho nic. Ptal jsem se předsedy, ten mi na to neodpověděl a tím to pro mě zatím bohužel končí."

Žádné diskuse nevedete?
„Já, abych byl upřímný, tak se o tom nebavím. Informace nehledám, protože je mají dva lidi, a ti se domluvili, že je neřeknou. Takže pro mě je to zatím tabu."

Kdo podle vás se může cítit ohrožen?
„Já nevím. To se musíte zeptat pana Pelty a pana Křetínského.“

Jak na vás působí Křetínského krok s ucelováním materiálů a jejich následným předáním?
„Bohužel mi to přijde jako z minulého režimu. Nejsem schopen se k tomu vyjádřit, nevím, co tam je. Pokud to fotbal posune někam dál, tak je to dobře, tak mu (Křetínskému) k tomu pogratuluju, ale zatím k tomu nic nevím."

Evokuje to ve vás dojem, že aféra vznikla kvůli zápasu Sparty v Plzni?
„Asi ne. Říká, že ho delší dobu něco stresuje. Tak přinesl materiály."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud