Karel Häring
15. listopadu 2012 • 19:04

Plzeň si najala právníka Sokola. A Paclík vyzývá Peltu, ať promluví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známý pražský advokát Tomáš Sokol bude zastupovat Viktorii Plzeň v údajné korupční kauze, s níž je účastník Evropské ligy spojován. Tuto informaci potvrdil isport.cz majitel západočeského klubu Tomáš Paclík. Ten navíc vyzval Miroslava Peltu, předsedu FAČR a majitele Jablonce, aby se veřejně vyjádřil, zda byl podle něj vzájemný zápas jejich týmů ovlivněn či nikoliv.



Disciplinární komise FAČR dnes zahájila vyšetřování údajné korupce v Gambrinus lize, ke které mělo dojít v jarním utkání minulého ročníku mezi Jabloncem a Plzní ve prospěch Viktorie.

„Jsem rád, že se to řeší. Byl tam zmíněn náš zápas s Jabloncem. Naprosto striktně ale odmítáme, že bychom udělali jakékoliv kroky k ovlivnění tohoto zápasu nebo rozhodčích,“ řekl isport.cz majitel klubu Tomáš Paclík.

Ten potvrdil, že si západočeský klub už nasmlouval tým právníků a mezi nimi je i Tomáš Sokol, patřící mezi nejznámější české advokáty. Působil v několika mediálně velmi sledovaných kauzách, mimo jiné zastupoval Radovana Krejčíře, Bohumila Kulínského či Jiřího Paroubka.

„Tomáš Sokol je jedním z mnoha expertů, kteří momentálně pracují pro Viktorii Plzeň. Máme velice silný tým odborníků, nejen na právní otázky. A nejsou pouze z České republiky,“ sdělil Paclík.

Ten nechtěl sdělit podrobnosti analýzy, kterou mu právníci předložili. „Hájím svůj klub, takže nebudu dopředu nic říkat.“

Majitel Viktorie zároveň v prohlášení pro isport.cz vyslal vzkaz Miroslavu Peltovi, šéfovi českého fotbalu a vlastníkovi Baumitu Jablonec.

„Vyzývám Miroslava Peltu jakožto majitele údajně poškozeného jabloneckého klubu, aby veřejně a otevřeně bez vykrucování vyjádřil svůj názor, zda to utkání bylo nebo nebylo ovlivněno,“ uvedl Paclík a dodal směrem k rozhodčímu Tomáši Adámkovi.

„Vůbec nepochybuju o tom, že pan Adámek byl někým zaplacen. Otázka je kým a za co. Věřím, že v rámci disciplinárního a trestního řízení bude tato otázka objasněna,“ uvedl bez dalších podrobností na adresu rozhodčího duelu, který tvrdí, že přijal úplatek 200 tisíc korun od někdejšího funkcionáře Čáslavi a Táborska Martina Svobody za ovlivnění duel ve prospěch Plzně.

Šéf Plzně Paclík nemá s Danielem Křetínským příliš dobré vztahy
Šéf Plzně Paclík nemá s Danielem Křetínským příliš dobré vztahy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud