6. února 2013 • 16:30

Důvěra klesla, Peltovi a Křetínskému věří jen 16 procent fanoušků

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důvěryhodnost českého fotbalu mezi fanoušky kvůli nedořešené kauze údajné korupce v první lize stále klesá. Jednomu z hlavních aktérů aféry majiteli Sparty Danieli Křetínskému věří podle průzkumu agentury STEM/MARK pouze 16 procent příznivců stejně jako předsedovi Fotbalové asociace ČR Miroslavu Peltovi. Předání kauzy policii považují dvě třetiny lidí za alibismus a snahu zamést aféru pod koberec.



V internetovém průzkumu odpovídalo 1. až 4. února 505 mužů ve věku mezi 18 a 59 lety. Podobnou anketu provedla agentura v závěru minulého roku.

Od té doby ještě více poklesla důvěra v Peltu, tehdy mu věřilo 27 procent fanoušků. Do důvěryhodnosti se mohlo promítnout i nedávné rozhodnutí výkonného výboru, který kauzu v jejím průběhu předal policii a zastavil její vyšetřování na fotbalové půdě.

Údajná korupční aféra se točí kolem utkání z loňského března mezi Jabloncem a Plzní, které sudí Tomáš Adámek a Pavel Býma podle svého tvrzení za úplatek od funkcionáře Martina Svobody ovlivnili ve prospěch Viktorie.

Kauzu odstartovala zářijová schůzka Křetínského s Peltou, kterému majitel letenského klubu údajně předal informace o nekalostech v zákulisí. Důkazy ale dosud neobdržela policie ani disciplinární komise, jejíž šéf Jiří Golda v reakci na rozhodnutí výkonného výboru nechat vyšetřování kauzy jen na policii rezignoval. Stalo se tak jen dva týdny předtím, než měl Křetínský disciplinárce předat důkazy. To již nyní nemusí.

Druhé straně aféry - plzeňskému majiteli Tomáši Paclíkovi věří přibližně třetina dotázaných, největší důvěru má policie (69 procent). Jen dvanáct procent lidí si myslí, že aféra bude dotažena do konce. Fotbalu jako celku důvěřuje zhruba každý čtvrtý, častěji mladší a méně vzdělaní lidé.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud