20. března 2013 • 15:32

Chřestýše prý obvinili z uplácení ve fotbale! Nic o tom nevím, řekl

Autor: pj, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbale začíná být opět pořádné horko! Policie údajně obvinila Martina Svobodu (tzv. "Chřestýše") a dva rozhodčí Tomáše Adámka a Pavla Býmu z ovlivnění ligového duelu Jablonec–Plzeň (0:2). Svoboda to ale popírá.



Informaci, že obvinění proti třem hlavním postávám korupční kauzy byla oficiálně vznesena, přinesl server hattrick.cz s odkazem na nejmenovaný zdroj blízkého policejním orgánům.

Portálu iSport.cz ovšem Martin Svoboda alias Chřestýš sdělil, že je to nesmysl. "O žádném oficiálním obvinění nevím. Byl jsem jen na policii kvůli domovní prohlídce. Vraceli mi věci, které tehdy odnesli," řekl.

Nepotvrdil to ani protikorupční útvar. "Běží trestní řízení v této věci, my se jí věnujeme, ale žádné informace vám v tuto chvíli podat nemohu," uvedl pro iSport.cz policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Obvinění se podle Hattricku mělo týkat Martina Svobody (poskytnutí úplatku), rozhodčího Tomáše Adámka (přijetí úplatku) a jeho asistenta Pavla Býmy (neoznámení korupce). Svoboda byl na podzim nařčen, že 200 000 korun zajistil tři body Plzni. Ta v Jablonci vyhrála 2:0.

Stejný server poukázal i na to, že Chřestýš si telefonoval před zápasem s ředitelem Plzně Adolfem Šádkem – a to téměř stokrát, přesněji 96x. Oba ale nikdy nepopírali, že je pojí přátelský vztah.

"Scházíme se a voláme si dál. Nemám co tajit, jsme kamarádi," řekl iSportu Svoboda.

Viktoria Plzeň se odmítá k této záležitosti vyjadřovat. "Klub ani pan Šádek nebudou nijak komentovat články hattricku.cz. Policií jsme nebyli o ničem vyrozuměni," podotkl mluvčí Pavel Pillár.

S případným obviněním by se otevřela možnost, že Fotbalová asociace obnoví disciplinární řízení. To počátkem roku pozastavila a čeká na verdikt policie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud