20. března 2013 • 15:58

Chřestýš si volal se Šádkem skoro 100x: No a? Jsme kamarádi

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z hlavních postav současné korupční kauzy v českém fotbale, Martin Svoboda, přezdívaný „chřestýš“ nedělá žádnou senzaci z toho, že si měl v období, které má podchyceno policie, volat hned 96krát s generálním ředitelem fotbalové Viktorie Plzeň Adolfem Šádkem. „Já se tím netajím, že se známe a jsme kamarádi. My si nejen voláme, ale scházíme se normálně dál,“ řekl ve středu pro isport.cz Svoboda.



Na tom, že si volal s významným funkcionářem západočeského klubu tolikrát, nevidí nic zvláštního.

„Co je na tom divného? Ale kolikrát to přesně bylo, to vážně nevím, já si žádné výpisy hovorů nedělám a hovory nepočítám. Takže je možné, že jsme si volali zrovna tolikrát,“ vykládal bývalý funkcionář druholigových klubů z Čáslavi či Sezimova Ústí.

Ten zároveň důrazně popřel informaci o tom, že již byl oficiálně obviněn z poskytnutí úplatku v souvislosti s vyšetřovanou kauzou údajné korupce v českém fotbale. „Já o ničem takovém vážně nevím,“ dušoval se Svoboda.

Nepopřel ale, že byl na policii. „Jenže to bylo ohledně domovní prohlídky, která u mě před časem byla. Vraceli mi věci, které si policie tehdy odnesla. Člověk u toho musí být,“ poznamenal muž známý ve fotbalovém prostředí jako Chřestýš. Na policii byla i jeho přítelkyně.

Svoboda předpokládá, že si jej policie v souvislosti s vyšetřováním korupce ještě předvolá. „Myslím si, že to tak bude. Tu kauzu přestala řešit disciplinárka, ale policie se tím zabývá dál,“ doplnil iSport.cz Svoboda.

Policie vyšetřuje Martina Svobodu (tzv. "Chřestýše") i dva rozhodčí Tomáše Adámka a Pavla Býmu z ovlivnění ligového duelu Jablonec–Plzeň (0:2).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud