27. března 2013 • 11:22

Policie potvrdila obvinění kvůli korupci v lize. Míří na Chřestýše?

Autor: iSport.cz, pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tři dny před zápasem fotbalistů Sparty s Plzně přichází v korupční kauze další zvrat. Policie potvrdila, že obvinila tři lidi kvůli možnému ovlivnění prvoligového fotbalového zápasu.



"Jeden z obviněných se podle závěrů kriminalistů dopustil trestného činu přijetí úplatku, kdy mu měla být nabídnuta finanční částka za to, aby jako hlavní rozhodčí svým výkonem ovlivnil průběh jednoho utkání Gambrinus ligy," uvedl mluvčí. Druhý obviněný muž prý tento úplatek nabídl a později i předal. Policie ho tedy viní z podplácení. Třetí muž byl při nabídnutí úplatku přítomen a o této skutečnosti neinformoval policii, takže čelí obvinění z neoznámení trestného činu.

Podle serveru Aktualne.cz by celý případ měl souviset s událostmi kolem zápasu Plzně v Jablonci z března loňského roku.  Případ se nejvíc dotýkal Martina Svobody známého ve fotbalových kruzích pod přezdívkou Chřestýš. Ten však popřel, že by obvinění od policie převzal.

Do případu byl zatažený také sudí Tomáš Adámek, který měl údajně od Svobody dostat nabídku na ovlivnění zmiňovaného zápasu za 200 tisíc korun. Svoboda však popírá, že by jakékoliv obvinění převzal.

Policejní mluvčí Ibehej také zdůraznil, že trestní stíhání nesouvisí s takzvanou "Křetínského taškou", tedy s údajnými důkazy o korupci ve fotbale, které sliboval předložit šéf Sparty Daniel Křetínský.

Žádné nové informace od policie neobdržela ani Fotbalová asociace České republiky. Řekl to její mluvčí Jaroslav Kolář. I kdyby se obvinění nakonec týkalo Adámka, Býmy a Svobody, disciplinární komise FAČR by je stejně nijak trestat nemohla, protože všichni tři se už členství v asociaci vzdali.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud