9. listopadu 2017 • 23:00

Baráž MS: Rozjetí Chorvati rozebrali Řecko, zklamali Severní Irové

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chorvatska v úvodním utkání evropské části baráže v Záhřebu rozstříleli 4:1 Řecko a přiblížili se postupu na mistrovství světa. Ve druhém dnešním utkání Švýcarsko zvítězilo díky diskutabilní penaltě 1:0 v Severním Irsku. Odvety jsou na programu v neděli.



Chorvatsko o vysoké výhře rozhodlo už v prvním poločase, který díky penaltě Modriče a brankám Kaliniče s Perišičem vyhrálo 3:1, a jako druhý tým v historii baráže dokázalo dát v úvodním dějství tři góly. Před ním se to v roce 1997 povedlo Jugoslávii v duelech s Maďarskem dokonce dvakrát.

Krátce po přestávce přidal čtvrtý gól Kramarič a Chorvatsko je na nejlepší cestě udržet si stoprocentní barážovou úspěšnost. Z play off už dvakrát postoupilo na mistrovství světa (1998 a 2014) a dvakrát na evropský šampionát (2004 a 2012).

Za Řecko se prosadil pouze Papasthopulos, který po půlhodině hry vyrovnal na 1:1. Zápas se také po dohodě obou svazů hrál bez hostujících fanoušků a stejné opatření bude provázet i odvetu v neděli v Aténách.

Góly

Domácí: 13. Modrić, 19. N. Kalinić, 34. Perišić, 49. Kramarić

Hosté: 30. Papastathopoulos

Sestavy

Domácí: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Kramarić (82. Vlašić), Modrić (C) (89. Pašalić), Perišić – N. Kalinić (75. Rebić).

Hosté: Karnezis – Maniatis (46. P. Retsos), Papadopoulos, Papastathopoulos (C), Tzavellas – Samaris (62. Tachtsidis), Tziolis – Zeca, Fortunis, Stafylidis (72. Bakasetas) – Mitroglu.

Náhradníci

Domácí: Kalinić, Livaković, Leovac, Bradarić, Rog, Nižić, Pašalić, Mandžukić, Mitrović, Pivarić, Rebić, Vlašić

Hosté: Anestis, Bakasetas, Diamantakos, Christodulopulos, Gianniotas, Kapino, Kourbelis, Oikonomou, Lykogiannis, Tachtsidis, Retsos, Torosidis

Karty

Hosté: Karnezis, Zeca, Bakasetas

Rozhodčí

Stadion

Stadion Maksimir (Záhřeb)

Severní Irové doma nevystřelili na branku

Jedinou branku Švýcarska dal v 58. minutě z penalty Rodríguez. Severní Irsko, které v kvalifikační skupině skončilo i před českou reprezentací, však může cítit křivdu, protože rumunský rozhodčí Hategan velmi přísně posoudil hraní rukou Corryho Evanse. Irský obránce navíc dostal žlutou kartu a přijde o odvetu.

Góly

Domácí:

Hosté: 58. Ricardo Rodríguez

Sestavy

Domácí: McGovern – C. McLaughlin, McAuley, J. Evans, Brunt – C. Evans (66. Saville) – Norwood, S. Davis (C) – Magennis, K. Lafferty (78. Washington), Dallas (52. J. Ward).

Hosté: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Zakaria, Xhaka – Shaqiri, Džemaili (83. Frei), Zuber (87. Mehmedi) – Seferović (78. Embolo).

Náhradníci

Domácí: Carroll, Mannus, Ferguson, Hodson, Hughes, Jones, Lund, McNair, Saville, Ward, Washington, McArdle

Hosté: Bürki, Hitz, Elvedi, Embolo, Fernandes, Fernandes, Frei, Freuler, Gavranović, Lacroix, Lang, Mehmedi

Karty

Domácí: C. Evans

Hosté: Schär

Rozhodčí

Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (vš. ROU)

Stadion

Windsor Park, Belfast

Návštěva

18269 diváků

Chorvatský útočník Nikola Kalinič slaví gól v barážovém utkání proti Řecku
Chorvatský útočník Nikola Kalinič slaví gól v barážovém utkání proti Řecku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud