5. května 2014 • 14:16

Bosenská esa z české ligy na MS nepojedou. Kouč vzal radši synovce

Autor: ČTK, iSport.cz, Reuters
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný fotbalista z české ligy se na mistrovství světa v Brazílii neobjeví. Vzhledem k dobré výkonnosti si šanci dávali před nominací Bosny a Hercegoviny Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi či Haris Harba z Jihlavy, ale trenér Safet Sušič se rozhodl pracovat již s vyzkoušenými hráči, kteří si postup vybojovali. Místo širší nominace tak rovnou vybral 24 reprezentantů, z nichž už jen jednoho před startem šampionátu vyřadí.



Ve výběru nechybí žádná z hvězd včetně bývalého hráče Ústí nad Labem či Teplic Edina Džeka z Manchesteru City. Pozvánku dostali i brankář Asmir Begovič ze Stoke, Miralem Pjanič z AS Řím, Vedad Ibiševič ze Stuttgartu či bývalá hvězda bundesligy Zvjezdan Mišimovič momentálně hrající v čínské lize za Kuej-čou.

„Šanci měli pouze hráči, kteří pravidelně nastupují ve svých klubech,“ vyhlásil Sušič. Experty však překvapil tím, že do kádru zahrnul také svého synovce Tina. „Má za sebou výjimečnou sezonu v Hajduku Split a jsem si jistý, že si své místo zasloužil,“ vysvětlil Sušič svůj překvapivý tah.

Bosna se na mistrovství světa představí poprvé v historii. Ve skupině narazí na Argentinu, Írán a Nigérii. „A naším cílem je dostat se do čtvrtfinále. Argentina je jasným favoritem, ale mezi námi Íránem a Nigerií jsou jen malé rozdíly,“ porovnal Sušič sílu se soupeři.

Jak se žije muslimovi v Česku? Ramadán držím o dovolené, říká Ščuk
Video se připravuje ...

Harbovy NEJ kličky - takhle dělá z obránců kašpárky
Video se připravuje ...

Nominace Bosny a Hercegoviny na MS 2014:

Brankáři: Asmir Begovič (Stoke/Angl.), Jasmin Fejzič (Aalen/Něm.), Asmir Avdukič (Borac Banja Luka).

Obránci: Emir Spahič (Leverkusen/Něm.), Sead Kolašinac (Schalke/Něm.), Ermin Bičakčič (Braunschweig/Něm.), Ognjen Vranješ (Elazigspor/Tur.), Toni Šunjič (Lugansk/Ukr.), Avdija Vršajevič (Hajduk Split/Chorv.), Mensur Mujdža (Freiburg/Něm.), Ervin Zukanovič (Gent/Belg.).

Záložníci: Zvjezdan Mišimovič (Kuej-čou/Čína), Haris Medunjanin (Gaziantepspor/Tur.), Miralem Pjanič (AS Řím/It.), Sejad Salihovič (Hoffenheim/Něm.), Senad Lulič (Lazio/It.), Izet Hajrovič (Galatasaray/Tur.), Senijad Ibričič (Erciyesspor/Tur.), Edin Višča (Istanbul B.B.), Tino Sušič (Hajduk Split/Chorv.), Muhamed Bešič (Ferencváros/Maď.), Anel Hadžič (Sturm/Rak.).

Útočníci: Edin Džeko (Manchester City/Angl.), Vedad Ibiševič (Stuttgart/Něm.).

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud