13. května 2014 • 14:42

Španělsko bere na MS všechny opory, nechybí Casillas ani Torres

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente Del Bosque neudělal v předběžné nominaci na mistrovství světa žádný překvapivý tah. V třicetičlenném výběru obhájců titulu figurují všechny opory včetně rodilého Brazilce Diega Costy. Jediným novým hráčem je Ander Iturraspe z Bilbaa.



Největší přetlak měl Del Bosque na postu hrotového útočníka, kde se o nominaci ucházejí Álvaro Negredo, Fernando Llorente, David Villa, Diego Costa a Fernando Torres, který v kvalifikaci odehrál pouhých 17 minut a naposledy reprezentoval před rokem na Poháru FIFA. Mimo širší kádr tak musel zůstat i Roberto Soldado z Tottenhamu, který má v reprezentaci velmi dobrou bilanci sedmi gólů ve 12 zápasech.

V záloze se nedostalo například na Isca z Realu Madrid, v obraně na jeho spoluhráče Álvara Arbeolu, který byl u předchozích tří triumfů Španělska na mistrovstvích Evropy a světa.

Konečnou nominaci oznámí Del Bosque 25. května. Španělsko se ve skupině B utká s Nizozemskem, Austrálií a Chile.

Širší nominace Španělska na mistrovství světa:

Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Neapol/It.), David De Gea (Manchester United/Angl.).

Obránci: Sergio Ramos, Dani Carvajal (oba Real Madrid), Gerard Piqué, Jordi Alba (Barcelona), Javi Martínez (Bayern Mnichov/Něm.), Cesar Azpilicueta (Chelsea/Angl.), Rául Albiol (Neapol/It.), Juanfran (Atlético Madrid), Alberto Moreno (Sevilla).

Záložníci: Xavi Hernández, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Cesc Fábregas (všichni Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), David Silva (Manchester City/Angl.), Thiago Alcantara (Bayern Mnichov/Něm.), Koke (Atlético Madrid), Santiago Cazorla (Arsenal/Angl.), Ander Iturraspe (Bilbao), Juan Mata (Manchester United/Angl.)

Útočníci: Pedro Rodríguez (Barcelona), Jesús Navas, Álvaro Negredo (oba Manchester City/Angl.), Diego Costa, David Villa (oba Atlético Madrid), Fernando Torres (Chelsea/Angl.), Fernando Llorente (Juventus Turín/It.).

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud