14. května 2014 • 17:14

Angličané před MS riskují. Odmítli trénovat penalty ve Wembley

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na šesti z posledních deseti velkých turnajů vypadli fotbalisté Anglie po neúspěšném penaltovém rozstřelu. Ani tato hrozivá statistika nepřinutila trenéra Roye Hodgsona, aby se pokusil připravit na možnou dramatickou koncovku ve vyřazovacích bojích při speciálním tréninku ve Wembley.



30 tisíc fanoušků na tribunách největšího anglického stadionu. To by mohla být solidní kulisa, která by při tréninku nasimulovala prostředí, jakému budou angličtí fotbalisté čelit na mistrovství světa v případě, když půjdou do penaltového rozstřelu.

K speciálnímu tréninku mělo dojít 29. května před přátelským zápasem s Peru. Jenže trenér Roy Hodgson se postavil proti. Jak informuje britský tisk, raději pozval do svého týmu psychologa, který bude celé soustředění pracovat na tom, aby jeho hráči v klíčové chvíli opět neselhali.

Trenér Anglie Roy Hodgson není přítelem penaltových nácvikůFoto Reuters

Už před MS 2006 mělo dojít na cvičný penaltový rozstřel na konci přátelského utkání s Jamajkou. Tehdejší trenér Sven Göran Eriksson se však zachoval podobně jako nyní Hodgson a nápad zavrhnul. A výsledek? O pár týdnů později Angličané vypadli po penaltovém rozstřelu s Portugalskem.

Hodgson už ten pocit také zažil. Na minulém evropském šampionátu jeho tým skončil po penaltách s Itálií, ale ani to jeho pohled na přípravu nezměnilo. „Penalty můžete trénovat do soudného dne, ale o tom, jestli penaltu proměníte rozhodne váš klid, sebedůvěra a schopnost vytěsnit všechno nepotřebné z vaší hlavy,“ tvrdí kouč anglické reprezentace.

Pokud Angličané svůj penaltový komplex v Brazílii nevyléčí, jeho kritici se jistě brzy ozvou: Proč jsi s hráči netrénoval penalty víc?

 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud