12. června 2014 • 17:10

Překvapí Chorvaté? Tři důvody, proč můžou zaskočit Brazílii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

BRAZÍLIE - CHORVATSKO 22:00 ONLINE | Večer vypukne velkolepý karneval, oslava brazilského fotbalového umění. Domácí "selecao" půjdou v zahajovacím zápase šampionátu s Chorvatskem pro tři body, nic jiného neberou. Jsou jasnými favority, málokdo dává evropskému soupeři šanci. Přesto - čím by mohli Chorvaté domácího obra skolit?



OFENZIVNÍ SÍLA

Hlavní útočné eso Mario Mandžukič kvůli karetnímu trestu zahajovací duel vynechá. Přesto i bez něj má trenér Niko Kovač k dispozici velmi šikovné útočné hráče. Sehraný tandem Perišič, Olič z Wolfsburgu, k nim vítěz Ligy mistrů Luka Modrič , asi největší hvězda jihoevropského výběru. Zajímavým hráčem je i středopolař Ivan Rakitič, který po sezoně zamíří ze Sevilly do Barcelony. Nebát se a hrát dopředu. To je cesta, kterou mohou domácího obra Chorvaté skolit. Mužstvo ale musí být produktivnější než v kvalifikaci - tam nastřílelo pouhých 14 branek, nejméně ze všech evropských týmů.   

TÍHA DOMÁCÍHO ZAHÁJENÍ

Prakticky celá Brazílie, 200 milionů milionů lidí. Všichni budou hltat vstup svých hochů na domácí mundial. Hráči si zatím obří tlak nepřipouští, na předzápasové tiskovce Neymar uvolněně vtipkoval s trenérem Scolarim. Jenže v samotném utkání může nervozita hrát roli. Chorvatům se podaří vstřelit první gól, na domácí kopačky se vkrade nejistota, k tomu se přidá nespokojené publikum. Za takových okolností má i outsider velkou šanci...

NOVÝ TRENÉR KOVAČ

Čtyři kvalifikační zápasy bez výhry podrazily židli trenérovi Stimačovi. Těsně před baráží převzal tým Niko Kovač, k sobě si vzal jako asistenta bratra Roberta. S Chorvatskem zvládli záludnou baráž proti Islandu a nakonec objednávali letenky do Brazílie. Oba Kovačové sami za reprezentaci hráli, platili za vynikající hráče s bohatými zkušenostmi z bundesligy. V Německu se jim do krve dostal velký smysl pro disciplínu a týmovou, kolektivní práci, která často bouřlivým jižanům chybí.   

Brazilský útočník Neymar na tréninku den před utkáním s Chorvatskem.
Brazilský útočník Neymar na tréninku den před utkáním s Chorvatskem.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud