Pavel Janega
20. června 2014 • 15:51

GRAFIKA: Kdo potopil Anglii při gólech? Gerrard, ale selhali i další

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

GRAFIKA | Těžko říct, na kolik procent fotbalisté Anglie plnili pokyny trenérů Roye Hodgsona a Garyho Nevillea. Včerejší zápas s Uruguayí (1:2) každopádně ukázal, že defenziva je velkou slabinou Albionu. U prvního gólu chyboval celý obranný blok v čele s Glenem Johnsonem. Před druhou brankou se míč smolně svezl po hlavě Stevena Gerrarda.



Z defenzivních hráčů to nejvíc schytal Steven Gerrard, který operoval na pozici štítové záložníka. Britský tisk ho označil za viníka porážky, španělský deník AS ho bez vysvětlení raději neznámkoval. A fanoušci? Ti mu připomínají, že Liverpoolu prohrál titul v zápase s Chelsea a teď nasměroval Anglii k brzkému vyřazení.

Pravdou je, že kapitánovi Anglie zápas nevyšel. Prsty měl v obou gólech Uruguaye. Stejně tak ale musíme vypíchnout slabé výkony středního záložníka Jordana Hendersona a pravého obránce Glena Johnsona. Ten se sice blýskl skvělým náběhem a asistencí Wayneu Rooneymu, dozadu však při klíčových momentech zklamal.

První gól Luise Suáreze proti Anglii
Video se připravuje ...

Grafika je vytvořena prostřednictvím tacticalpad.com

Suárezův první gól
Jen TŘI hráči Uruguaye překonali dvojnásobný počet bránících Angličanů – a ani jeden z nich nevystartoval proti Edinsonu Cavanimu. Takticky chyboval především Glen Johnson, který jen pasivně čekal na to, co Cavani vymyslí s míčem. Následoval centr, na který nedosáhl stoper Jagielka a Suárez poprvé udeřil.

Do gólové akce se zapletl i Steven Gerrard, se kterým si Uruguayec Lodeiro neúmyslně narazil míč a prošel kolem něj poměrně snadno. Pak už ho kapitán Anglie nestíhal zastavit. Nebyl to však Gerrard, kdo ztratil míč. To měl na svědomí několik vteřin předtím Jordan Henderson. Jeho přihrávku by Wayne Rooney zpracoval, jen pokud by měřil dva a půl metru.

Obranný blok Anglie couvá, ani jeden obránce nevystartoval proti útočníkům soupeře, přestože měli výraznou přesilu.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Ve finální fázi gólové akce překonali dva Uruguayci šest bránících Angličanů. Chyboval především Glen Johnson, který pasivně vyčkával na Cavaniho místo toho, aby ho presoval.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Šance Cavaniho v 52. minutě
Opět u toho byl Henderson. Při bránění před vlastní šestnáctkou si nepočínal zrovna ideálně. Na několik pokusů nedokázal odebrat balon Rodríguezovi, který jej udržel, přestože dvakrát upadl.

Henderson jakoby netušil, co si počít. Byl nedůrazný. Vzešla z toho obrovská šance Cavaniho, který prchl kolem klusajícího Glena Johnsona jako tichý stín a dostal se do zakončení. Z úhlu však branku netrefil.

Anglický záložník Henderson nedůrazně bránil Rodrígueze. Ten sice dvakrát upadl, přesto mu balon nevzal. Následovala velká šance útočníka Cavaniho.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Glen Johnson nezachytil pohyb Cavaniho a odbyl jeho bránění. Anglie měla velké štěstí, že uruguayský útočník obrovskou šanci zazdil.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Suárezův druhý gól
Dlouhý nákop brankáře Muslery směřoval na útočníka Cavaniho. Pokud by se balonu dotkl, vystavil by parťáka Suáreze do ofsajdu. Jenže ho nešťastně lízl hlavou pouze Steven Gerrard, jenž kvůli špatnému odhadu a malému výskoku prodloužil letící míč za vlastní obranu.

Můžeme jen spekulovat, jestli si vyběhnuvší stoper Jagielka křikl. Právě jeho nadzvednutý míč přeletěl a vyslal Suáreze do zakončení.

Smolná hlavička Stevena Gerrarda pomohla uruguayskému útočníkovi Luisi Suárezovi k druhé brance.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Phil Jagielka se vysunul a právě jeho přeletěla nešťastná hlavička Stevena Gerrarda. Za Jagielkovými zády se rozběhl Suárez.Foto Repro ČT Sport, grafika iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud