20. června 2014 • 20:05

Kostarika vyškolila favorita. Itálie padla, Angličané jedou domů!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kostariky po překvapivé výhře 3:1 nad Uruguayí ovládli i druhé utkání na MS. V dnešním zápase porazili Itálii 1:0 a zajistili si postup do osmifinále. Jedinou branku utkání vstřelil ve 44. minutě Ruiz. Navíc rozhodčí Enrique Osses neuznal Kostaričanům pokutový kop, který se měl kopat po faulu na útočníka Joela Campbella. Výhra Kostariky znamená konec účasti na šampionátu pro anglickou reprezentaci.



MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
0:1
ONLINE
20. června
18:00
Kostarika
Kostarika
Góly

Domácí:

Hosté: 44. Ruiz

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – Candreva (57. Insigne), Motta (46. Cassano), De Rossi, Pirlo, Marchisio (70. Cerci) – Balotelli.

Hosté: Navas – Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz – Ruiz (C) (81. Brenes), Tejeda (69. Cubero), Borges, Bolaños – Campbell (74. Ureña).

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Perin, De Sciglio, Bonucci, Paletta, Cerci, Aquilani, Parolo, Verratti, Cassano, Immobile, Insigne

Hosté: Pemberton, Cambronero, Acosta, Mora, Francis, Miller, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña, Brenes

Karty

Domácí: Balotelli

Hosté: Cubero

Rozhodčí

Osses (Chile) – Astroza (Chile), Roman (Chile)

Stadion

Arena Pernambuco, Recife

Itálie se v závěrečném duelu skupiny utká o postup s Uruguayí, Anglie má po dvou porážkách jistotu vyřazení. Kostarika doplnila již známé osmifinalisty Nizozemsko, Chile a Kolumbii.

V italské brance na rozdíl od úvodního utkání s Anglií nechyběl uzdravený kapitán Buffon, který tak nastoupil na svém čtvrtém světovém šampionátu. První šanci si v sedmé minutě vypracovala Kostarika: na roh nejvýše vyskočil Borges a hlavičkoval nad břevno.

Italové se trápili a nedokázali překonávat houževnatou obranu soupeře. Podařilo se jim to až po půlhodině hry. Balotelli si naběhl na Pirlovu dlouhou přihrávku, ale jeho lob skončil vedle. Za okamžik se situace opakovala, italský útočník s ghanskými kořeny tentokrát trefil jen brankáře Navase.

Další minuty už však patřily hráčům Kostariky. Nejprve Bolaňosovu nepříjemnou střelu vytáhl Buffon, poté středoamerický tým neúspěšně požadoval penaltu za souboj Chielliniho s Campbellem.

Kostaričané se minutu před pauzou přece jen dostali do vedení. Díaz našel povedeným centrem z levé strany před brankou Ruíze a ten hlavou i s pomocí břevna překonal Buffona.

Trenér Itálie Cesare Prandelli do druhého poločasu nasadil druhého útočníka Cassana. Dobrou možnost na vyrovnání měl v 53. minutě Pirlo, jehož dalekonosný přímý kop zneškodnil Navas. Jihoevropskému týmu se však v dalším průběhu hry hrubě nedařilo a vůbec se nedostával k brance soupeře, natož do souvislejšího tlaku.

Kostarika si tak v závěru bez větších obtíží náskok pohlídala a poprvé v historii MS vyhrála dvě utkání za sebou. Naopak "Azzurri" po 15 zápasech na světových šampionátech neskórovali.

ONLINE přenos z utkání jsme sledovali ZDE

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud