Jakub Dvořák
21. června 2014 • 04:30

TOP 5 vyhasínajících hvězd. Na MS zklamali Casillas, Gerrard i Drogba

Vstoupit do diskuse
0
  • Didier Drogba, Steven Gerrard, Iker Casillas. Stárnoucí hvězdy, kterým se šampionát v Brazílii zatím vůbec nevyvedlDidier Drogba, Steven Gerrard, Iker Casillas. Stárnoucí hvězdy, kterým se šampionát v Brazílii zatím vůbec nevyvedlFOTO: Koláž iSport.cz

    Letošní mistrovství světa je plné velkých překvapení a objevů. Vedle mladých talentů, kteří v Brazílii během úvodních zápasů ve skupinách zazářili, se však najdou i zklamání fotbalových velikánů. Osobnosti, které měly být oporami svých týmů, vyhořely a některé z nich už předčasně balí kufry na cestu domů. Portál iSport.cz vám přináší TOP 5 vyhasínajících hvězd, kterým začátek letošního šampionátu nevyšel podle představ.

  • Iker Casillas (Španělsko, brankář, 33 let)

    Zklamaný Iker CasillasFoto EPA

    Španělský kapitán svůj tým na MS moc nepodržel. Výrazně se podepsal na prohře 1:5 s Nizozemskem a čisté svědomí nemá rozhodně ani po utkání s Chile. Navíc jeho pozice není jistá ani v klubu. V Realu chytal letos jen pohárové soutěže a kiks předvedl i ve finále Ligy mistrů. Na jeho místo se tlačí jednička Manchesteru United David de Gea.

  • Steven Gerrard (Anglie, záložník, 34 let)

    Anglický kapitán Steven GerrardFoto EPA

    Anglie touží po úspěchu nějakém mezinárodním turnaji již delší dobu. Opora Liverpoolu Steven Gerrard měl být hnacím motorem pro mladíky vedle sebe. Všichni čekali, že Angličané díky mládí ožijí, ale to se nestalo. Navíc v kritických chvílích selhal i samotný kapitán Gerrard. Nešťastné okamžiky ho provázely i v Premier league a tak se nabízí otázka, jestli už není na čase dát Albionu sbohem.

  • Diego Forlán (Uruguay, útočník, 35 let)

    Legendární útočník Uruguaye Diego ForlánFoto Reuters

    Bývalý kanonýr Manchesteru United a Atlétika Madrid má svůj vrchol rozhodně už za sebou. Současné angažmá v Cerezu Osaka mu navíc ubralo na herní kvalitě a těžká utkání na MS jsou pro něj už náročná. Důkazem byl první duel Uruguaye s Kostarikou, kdy nastoupil v základní sestavě a nepředvedl v podstatě nic.

  • Didier Drogba (Pobřeží Slonoviny, útočník, 36 let)

    Kanonýr Pobřeží slonoviny Didier DrogbaFoto EPA

    Útočník Slonů se překvapivě nevešel do základní sestavy proti Japonsku. Do hry se dostal až ve druhém poločase. Jeho konkurent Bony Wilfried navíc vstřelil důležitý vyrovnávací gól. Ve druhém utkání proti Kolumbii opět nenastoupil a po jeho nástupu ve druhém poločase Pobřeží inkasovalo branku. Trenér zdůvodňoval Drogbovu menší herní vytíženost tím, že ho šetří po zranění, ale na lavičku ho mohly odsunout také výkony Bonyho Wilfrieda.

  • Xavi (Španělsko, záložník, 34 let)

    Dirigent španělské zálohy XaviFoto Reuters

    Dirigent španělské hry jako kdyby se vytratil. V prvním utkání proti Nizozemsku byl neviditelný, dokonce ho musel střídat Cesc Fábregas. Ve druhém utkání ho trenér Del Bosque nechal na lavici náhradníků. Do hry se podíval na místo něj mladík z Atlétika Madrid Koke, který je považován jako nástupce Xaviho v budoucí generaci. Xavi navíc údajně letos ukončí své angažmá v Barceloně a vydá se kariéru dohrát do jednoho z katarských klubů. Odtud to bude mít do reprezentace daleko.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud