24. června 2014 • 19:56

Zkrat hvězdy a postup. Uruguay poslala domů Itálii po výhře 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Itálie na mistrovství znovu končí už po skupině. Rozhodla o tom jejich dnešní porážka 0:1 s Uruguayí, která postupuje do osmifinále. Jediný gól zápasu vstřelil Diego Gódín v 81. minutě. Průběh zápasu ovlivnilo  vyloučení Claudia Marchisia půl hodinu před koncem a také zkrat uruguayského útočníka Luise Suáreze, který kousnul do ramene Giorgia Chielliniho. V druhém zápase již postupující Kostarika remizovala s Anglií 0:0. Zápas jsme sledovali ONLINE včetně živé videodiskuze s Milanem Luhovým.



ONLINE: Itálie - Uruguay ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
0:1
ONLINE
24. června
18:00
Uruguay
Uruguay
Góly

Domácí:

Hosté: 81. Godín

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Verratti (75. Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio – Immobile (71. Cassano), Balotelli (46. Parolo).

Hosté: Muslera – Cáceres, Giménez, Godín (C), Pereira (63. Stuani) – González, Arévalo, C. Rodríguez (78. Ramírez) – Lodeiro (46. Pereira) – Suárez, Cavani.

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Perin, Abate, Paletta, Motta, Candreva, Cerci, Aquilani, De Rossi, Parolo, Cassano, Insigne

Hosté: Muñoz, Silva, Lugano, Fucile, Pereira, Coates, Gargano, Pérez, Ramírez, Hernández, Forlán, Stuani

Karty

Domácí: Balotelli, Marchisio (č), De Sciglio

Hosté: Arévalo, Muslera

Rozhodčí

Marco Rodriguez – Marvin Torrentera, Marcos Quinger (všichni MEX) – Mark W. Geiger (USA)

Stadion

Estadio das Dunas, Natal

ONLINE: Kostarika - Anglie ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 6. • 18:00
Kostarika
Kostarika
0:0
ONLINE
24. června
18:00
Anglie
Anglie
Sestavy

Domácí: Navas – Gamboa, Duarte, González, Miller, Díaz – Ruiz (C), Borges (78. Barrantes), Tejeda, Brenes (60. Bolaños) – Campbell (65. Ureña).

Hosté: Foster – Jones, Smalling, Cahill, Shaw – Lampard (C), Wilshere (73. Gerrard) – Milner (76. Rooney), Barkley, Lallana (62. Sterling) – Sturridge.

Náhradníci

Domácí: Pemberton, Cambronero, Acosta, Umaña, Mora, Francis, Bolaños, Barrantes, Granados, Calvo, Cubero, Ureña

Hosté: Hart, Forster, Johnson, Baines, Jagielka, Gerrard, Rooney, Henderson, Welbeck, Oxlade-Chamberlain, Lambert, Sterling

Karty

Domácí: González

Hosté: Barkley, Lallana

Rozhodčí

Haïmoudi (Alžírsko) – Achik (Maroko), Etchiali (Alžírsko)

Stadion

Estadio Mineirao - Belo Horizonte

Itálie - Uruguay 0:1

Uruguay potřebovala kvůli horšímu skóre k postupu vyhrát, ale v úvodu svého padesátého utkání na MS nechávala na stadionu Dunas v Natalu iniciativu soupeři. "Squadra azzurra" bez zraněného Daniela De Rossiho změnila rozestavení na 3-5-2, ale stejně jako při porážce s Kostarikou předváděla zdlouhavé kombinace a spoléhala na invenci Pirla.

Kouč Cesare Prandelli do druhé půle poslal místo Balotelliho záložníka Parola, na druhé straně se dostal do hry Maximiliano Pereira. Na hřišti ale nepřibyly šance a akce, jen ostré zákroky obou týmů.

V 59. minutě Jihoameričané zahrozili, Cristian Rodríguez ale po kombinaci se Suárezem minul. Vzápětí byl za nenápadný zákrok na Arévala vyloučen záložník Marchisio a Uruguay zvýšila aktivitu.

V 66. minutě nepřekonal Buffona zblízka Suárez, jinak si ale obhájci čtvrtého místa z Uruguaye žádný vytrvalý tlak nevytvořili. Suárez zaujal v 79. minutě hlavně tím, že již poněkolikáté v kariéře pravděpodobně kousl protihráče, tentokrát Chielliniho.

Rozhořčený stoper marně ukazoval sudímu otisk na ramenu a možná i kvůli emocím vzápětí italská obrana povolila. Gastón Ramírez po třech minutách na hřišti poslal míč na kapitána Godína, který vstřelil rozhodující branku.

Branka: 81. Godín. Rozhodčí: Rodríguez - Torrentera, Quintero (všichni Mex.). ŽK: Balotelli, De Sciglio - Arévalo, Muslera. ČK: 59. Marchisio (Itálie). Diváci: 39.706.

Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Darmian, Verratti (75. Motta), Pirlo, Marchisio, De Sciglio - Balotelli (46. Parolo), Immobile (71. Cassano). Trenér: Prandelli.

Uruguay: Muslera - Cáceres, Giménez, Godín, Á. Pereira (63. Stuani) - González, Arévalo, Lodeiro (46. M. Pereira), C. Rodríguez (78. Ramírez) - Cavani, Suárez. Trenér: Tabárez.

Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků
Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků

Kostarika - Anglie 0:0

Fotbalisté Kostariky remizovali v posledním duelu skupiny D mistrovství světa s Anglií 0:0. Středoamerický stát, který měl už před zápasem jistý postup, ani ve třetím utkání na turnaji neprohrál a do osmifinále jde z první příčky.

Tým Albionu získal v Brazílii premiérový bod a odvrátil hrozbu, že poprvé v historii prohraje všechny tři duely ve skupině MS. Nic to ale nezměnilo na tom, že poprvé od roku 1958 skončil už po úvodní fázi světového šampionátu.

Anglický trenér Roy Hodgson poté, co jeho svěřenci po úvodních dvou porážkách ztratili naději na postup, doslova překopal sestavu. Ze základní jedenáctky proti Uruguayi nastoupili od začátku jen stoper Cahill a útočník Sturridge, jinak došlo k devíti změnám.

Premiéru na světovém šampionátu si odbyla pětice hráčů včetně brankáře Fostera či osmnáctiletého Shawa, poprvé se v Brazílii dostalo i na Lamparda, který v pátek oslavil 36. narozeniny a stal se po Shiltonovi druhým nejstarším anglickým kapitánem na MS. Přesto měl Albion na hřišti svou druhou nejmladší základní sestavu v historii mistrovství světa.

Angličané podobně jako v zápasech s Itálií a Uruguayí nehráli v poli špatně, ve finální fázi ale byli bezradní a ukazovali, proč v posledních devíti zápasech na mistrovství světa ani jednou nedali víc než gól.

Ve 23. minutě tak mohli otevřít skóre Kostaričané. Borges z přímého kopu dobře zakroutil míč a brankář Foster konečky prstů tečoval balon do břevna. Za čtyři minuty se na druhé straně Sturridge marně dožadoval penalty, poté po rohu hlavičkoval v dobré pozici nad.

Liverpoolskému útočníkovi se nedařilo ani po pauze, ve 49. minutě se ocitl sám před brankářem, ale špatně převzal míč. Kostaričané, kteří jako první v historii čelili ve všech třech zápasech ve skupině na MS bývalým světovým šampionátům, nehráli zdaleka tak dobře jako v prvních dvou vítězných duelech ve skupině.

Aktivněji působila Anglie, pro Sturridge ale byla branka zakletá. V 65. minutě si narazil s Wilsherem a pak minul tyč, když se snažil obstřelit gólmana Navase. Kouč Hodgson na závěr poslal na trávník čerstvé Rooneyho a Gerrarda, zlomit bezgólový stav už tím ale nedokázal.

Rozhodčí: Haimúdí (Alž.) - Achik (Mar.), Etchialí (Alž.). ŽK: G. González - Barkley, Lallana. Diváci: 57.823.

Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. González, Miller, Díaz - Ruíz, Borges (78. Barrantes), Tejeda, Brenes (59. Bolaňos) - Campbell (66. Ureňa). Trenér: Pinto.

Anglie: Forster - P. Jones, G. Cahill, Smalling, Shaw - Lampard - Milner (76. Rooney), Barkley, Wilshere (73. Gerrard), Lallana (61. Sterling) - Sturridge. Trenér: Hodgson.

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Po zápase

Milan Luhový v newsroomu Sportu k Suárezovu kousanci: "Už byl asi hladový. Zaprvé si mohl zlomit zuby. Neví, jestli se zakousne do kosti, nebo do masa. Je blázen. Ví, že se dívá celý svět."

2. poločas

Itálie - Uruguay 0:1, Kostarika - Anglie 0:0. Je konec, do osmifinále postupuje Kostarika a Uruguay.

Itálie - Uruguay 0:1 - 81. minuta - GÓL - Diego Godín dává gól. Itálie musí vyrovnat, jinak na MS končí.

Itálie - Uruguay 0:0 - 80. minuta - Opakované televizní záběry ukazují, že uruguayský útočník Luis Suárez kousnul do ramene Chielliniho. Sudí však tento zkrat nijak nepotrestal.

Itálie - Uruguay 0:0 - 60. minuta Ital Claudio Marchisio dostal od sudího po nepříliš tvrdém střetu červenou kartu. Jeho spoluhráči protestovali, ale zápas musí dohrát v oslabení.

Itálie - Uruguay 0:0, Kostarika - Anglie - začíná 2. poločas. Jeden gól může postupovou matematiku zásadně změnit. Italský trenér už neposílá na hřiště znovu útočníka Maria Balotelliho.

Přestávka

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "Myslím, že Balotelli zápas dohraje, i když člověk není, jestli mu náhodou nerupne v hlavě."

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "U brankáře Italů Buffona není vidět takový pokles jako u Casillase. Je to skvělý brankář a ještě další dva tři roky bude."

I fanoušci jsou nespokojení, což dokládá zpravodaj Sportu Karel Häring přímo na místě.

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "Aktivita tam je, ale od Uruguaye zatím schází větší kvalita. A je vidět, že Itálie je zkušenější."

Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků
Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků

1. poločas

Itálie - Uruguay 0:0, Kostarika - Anglie 0:0 - konec 1. poločasu. Ani na jednom stadionu fanoušci gól neviděli. Jak by dopadla skupina nyní? 1. Kostarika, 2. Itálie, 3. Uruguay, 4. Anglie.

Itálie - Uruguay 0:0, Kostarika - Anglie 0:0 - zápasy začaly

Před zápasy

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "Suárez také vidí příležitost, že by se mohl přesunout do jiného klubu."

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "Obávám se, že od Italů to bude klasické defenzivní pojetí a budou spoléhat na to, že se Balotelli nějak utrhne."

Milan Luhový v newsroomu Sportu: "Suárez se mi líbí víc než Balotelli.. Proti Anglii byl fantastický."

Z V R P Skóre B
1. Kostarika 3 2 1 0 4:1 7
2. Uruguay 3 2 0 1 4:4 6
3. Itálie 3 1 0 2 2:3 3
4. Anglie 3 0 1 2 2:4 1

Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků
Útočník Uruguaye Luis Suárez se zlobí po jednom z ostrých zákroků

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud