26. června 2014 • 05:00

Zvláštní cena za zkrat kanibala? Kousající Suárez může být i dražší

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být nejdražší kousanec v dějinách lidstva. Je možné, že útočník Luis Suárez přijde po fatálním zkratu na mistrovství světa, kdy svoje zuby obtisknul do ramene obránce Giorgia Chielliniho, o příjmy od svých sponzorů. Ale paradoxně také po kontroverzním incidentu může navýšit svojí cenu na přestupovém trhu.



Příjmy
Luis Suárez vzhledem ke svojí kontroverzní pověsti nepatří mezi reklamní taháky. Základem jeho příjmů je plat v Liverpoolu (17,2 mil. dolarů). Přesto od pokerové společnosti 888 a oděvního giganta Adidas pobírá podle magazínu Forber ročně 2,2 miliony dolarů.

Tyto příjmy jsou nyní v ohrožení. Obě společnosti svoji další spolupráci s kontroverzním kanonýrem zváží. Suárez tak nejspíš definitivně zůstane mimo společnost fotbalistů jako jsou Neymar, Messi, či Ronaldo, kteří na reklamách vydělávají víc než ve fotbalu.

VIDEO: Kousající Suárez se znovu předvedl

Přestupová částka
Zní to neuvěřitelně, ale totální selhání by mohlo Suárezovi také prospět. Záleží na tom, jak velký trest vyfasuje. Pokud by zůstal na další dva roky bez reprezentačních zápasů, rázem by se stal atraktivnějším zbožím pro Real Madrid, či Barcelonu. Oba španělské kluby prý stojí o to, aby uruguayského reprezentanta z Liverpoolu přetáhly.

Bylo by pak totiž jisté, že Suárez nebude v průběhu sezony cestovat kvůli reprezentačním srazům a bude se moci věnovat naplno klubovým povinnostem. „Na jeho cenovce by se objevila vyšší částka,“ je přesvědčený Robbie Savage, který je fotbalovým expertem na BBC.

I když bude trest mírnější, zásadní změnu to pro Suáreze nejspíš nepřinese. V Liverpoolu si ho nechali v týýmu i poté, co v anglické lize na konci minulé sezony dostal za stejný zkrat trest na 10 zápasů.

Vízek o Suárezovi: Má jedinou šanci. Hrát s náhubkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud