10. července 2014 • 10:32

Messi to vzal místo trenéra: Radil spoluhráčům, jak kopat penalty

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V základních 90 minutách se dostal k jediné střele na branku, v prodloužení nevyprodukoval žádnou. Semifinálové šachy mezi Argentinou a Nizozemci (0:0, po penaltách 4:2) došly penaltového rozstřelu a Lionel Messi tušil, že jen jeho proměněný kop finále nezajistí. Spoluhráče si proto povolal k sobě a vysvětlil, jak si exekuce představuje.



MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 7. • 22:00
Nizozemsko
Nizozemsko
0:0
ONLINE
9. července
22:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí:

Hosté: . Rodríguez

Sestavy

Domácí: Cillessen – Vlaar, De Vrij, Martins Indi (46. Janmaat) – Kuijt, Wijnaldum, Sneijder, de Jong (62. Clasie), Blind – Robben (C), van Persie (C) (96. Huntelaar).

Hosté: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Biglia, Mascherano, Pérez (81. Palacio) – Higuaín (82. Agüero), Messi (C), Lavezzi (101. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Vorm, Krul, Janmaat, Verhaegh, Veltman, Kongolo, de Guzmán, Clasie, Lens, Huntelaar, Depay

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Fernández, Basanta, Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

Karty

Domácí: Martins Indi, Huntelaar

Hosté: Demichelis

Rozhodčí

Çakιr – Duran, Ongun (vš. TUR)

Stadion

Arena Corinthians, São Paulo, Brazílie

Byl to úsměvný moment. Těsně před startem penaltového rozstřelu si trenér argentinské reprezentace Alejandro Sabella zavolal své ovečky k sobě k poslednímu brainstormingu. Hovořil ale krátce, po chvilce mu do řeči skočil Messi a poradu dokončil.

Co přesně kapitán Argentiny svým parťákům radil, těžko soudit, promluva ale padla na úrodnou půdu. Všechny čtyři pokutové kopy, které zahrávali Messi, Garay, Agüero a Maxi Rodríguez, skončily za zády Jaspera Cillessena. Brankář Ajaxu ve své profesionální kariéře stále nezlikvidoval jediný pokutový kop, byť měl už sedmnáct příležitostí.

"Kdybych měl možnost, vystřídal bych jej za Krula znovu, ale nemohl jsem," litoval absence střídání kouč Nizozemců Louis Van Gaal.

Jihoamerický tým tak na MS vyhrál čtvrtý z pěti penaltových rozstřelů a v nedělním finále zkusí čelit německému válci. "Někteří moji hráči mají bolesti, jsou pomlácení, unavení - jsou to tak říkajíc následky války. Máme hrát finále s o den kratší přípravou a proti týmu, jako je Německo. Ale s naší pracovitostí, pokorou a přístupem se budeme snažit dostat až na vrchol," slíbil na tiskové konferenci devětapadesátiletý argentinský kouč.

Argentina se probojovala do finále šampionátu poprvé od roku 1990, kdy podlehla Němcům 0:1. V neděli nadejde čas odplaty.

Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas v Sao Paulu bez branek
Fotbalisté Argentiny v semifinále mistrovství světa porazili Nizozemsko na penalty 4:2, když i po prodloužení skončil zápas v Sao Paulu bez branek

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud