11. července 2014 • 04:50

ANKETA: Gerrard, Fred, Balotelli... Volte největší zklamání MS

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na mistrovství světa se od nich očekávaly velké věci. Týmy a jejich fanoušci na ně spoléhali. Právě oni měli dotáhnout svoji zemi k úspěchu na velkolepém šampionátu v Brazílii. Opak byl však pravdou. Hráčů, kteří na MS nenaplnili svůj potenciál, je poměrně dost. Tady je TOP 5 největších hráčských zklamání turnaje.



Mario Balotelli (Itálie)

Bilance na MS: 3 zápasy, 1 gól

Pro Itálii byl Mario Balotelli jasným útočníkem číslo jedna. I přes své kontroverzní kousky na něj trenér Prandelli spoléhal a dal mu dostatečnou důvěru. Útočník AC Milán si jí ale příliš nevážil. V zápase vypadal, jako by se mu moc nechtělo.

Ačkoliv rozhodl první zápas proti Anglii, v jeho zemi od něj očekávali více. To potvrdili následující dva zápasy, kdy týmu vůbec nepomohl. Po šampionátu, který pro hrdou Itálii skončil překvapivě už ve skupině, ho kritizovali spoluhráči i trenér.

Majitel AC Milán Silvio Berlusconi si dokonce postěžoval, že ho kvůli výkonům na MS teď nemůže prodat.

Iker Casillas (Španělsko)

Bilance na MS: 2 zápasy, 7 obdržených gólů

Kapitán úřadujících mistrů světa na šampionátu v Brazílii vyhořel. Hned v prvním zápase proti Nizozemsku šly minimálně dva góly na jeho vrub. Především nepovedené zpracování, kterým věnoval gól Van Persiemu , si fanoušci budou dlouho pamatovat.

Ani v dalším a klíčovém zápase proti Chile svůj tým nepodržel tak, jak bývali ve Španělsku zvyklí. Na jeho obranu lze říct, že celá defenziva nebyla zdaleka ve formě. Favorizovaný tým svým vyřazením už v základní skupině šokoval a kapitán za něj nese největší zodpovědnost.

Steven Gerrard (Anglie)

Bilance na MS: 3 zápasy, 0 gólů

Od Anglie se očekávalo, že konečně dojde v turnaji daleko, její cesta ale skončila opět zklamáním. Tentokrát dokonce ve skupině. Symbolem anglické tragédie se stal kapitán Steven Gerrard. Nejenže nepomohl týmu v ofenzivě, ale dělal také hrubé chyby v obranné fázi.

Především v klíčovém zápase proti Uruguayi vyhořel. Nejdříve se společně s několika dalšími hráči sérií chyb podílel na prvním gólu Suáreze , aby mu pak na druhý omylem nahrál sám nepovedenou hlavičkou. Na závěr sezony bude chtít co nejrychleji zapomenout.

Fred (Brazílie)

Bilance na MS: 6 zápasů, 1 gól

Jak je možné, že je Fred stále v základu Brazílie? Tuto otázku si kladli fotbaloví fanoušci po celý turnaj. Oblíbený útočník trenéra Scolariho od začátku šampionátu předváděl podprůměrné výkony, mnozí mu vyčítali nulovou aktivitu a minimální pohyb.

Přesto byl Fred v základní sestavě v každém zápase jeho týmu. Dokud Brazílie vyhrávala, fanoušci ho trpěli. V semifinále s Německem jim ale došla trpělivost. Právě hrotového útočníka nejvíce vypískali a označili za hlavního viníka ostudné prohry.

Luis Suárez (Uruguay)

Bilance na MS: 2 zápasy, 2 góly

Útočník Uruguaye Luis Suárez patří do trochu jiné kategorie než všichni ostatní. Zklamáním nebyly jeho výkony, ale především obrovský zkrat, kterým svůj tým potopil.

Za kousnutí Itala Chielliniho nejenže nemohl nastoupit v osmifinále proti Kolumbii, celý tým pak především neměl klid na přípravu. I proto na svého soupeře nestačil a vypadl předčasně.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud