11. července 2014 • 09:32

VIDEO: Bolest Neymara. Chybělo málo a skončil jsem na vozíku, plakal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti dnech se postavil na nohy. Brazilská fotbalová modla Neymar navštívil spoluhráče v tréninkovém centru v Teresopolisu, kde se chystají na utkání o bronz s Nizozemskem. Když poprvé od hrůzného zranění ze čtvrtfinále s Kolumbií promluvil na tiskové konferenci, šlo o velmi emotivní řeč. "Chyběly dva centimetry a skončil jsem na vozíku," vykládal pohnutým hlasem.



Brazilský národ stále nechápe. Historický debakl v semifinále MS s Německem (1:7) paralyzoval fotbalovou zemi, pro mnohé ji totálně zostudil před celým světem. Zničeným hráčům před sobotním bojem o bronz s Nizozemskem (sobota 22:00 ONLINE) přijel dodat kuráž i Neymar .

Nejlepší brazilský fotbalista skončil turnaj už ve čtvrtfinále, kde ho vyřadil ostrý faul Zunigy. Kolumbijský obránce útočníka Barcelony trefil kolenem tak nešikovně, že klíčovému muži brazilského týmu zlomil obratel a vyřadil ho na několik týdnů ze hry.

"Zachránil mě Bůh. Kdyby mě trefil o dva centimetry níž, skončil jsem na vozíku," vykládal slzící Neymar. 22letý talent o nešťastném zranění, které znamenalo pro Brazilce fotbalovou katastrofu, promluvil vůbec poprvé.

VIDEO: dojatý Neymar vypráví o nešťastném závěru šampionátu

Neymar se už po šesti dnech postavil na nohy, dokonce navštívil tréninkové centrum brazilské reprezentace v Teresopolisu. Objal spoluhráče, trenéra Scolariho, prezidenta fotbalové asociace. Pak zasedl k mikrofonu a novinářům vykládal, jak moc ho bolí nešťastný závěr šampionátu.

"Šlo o tak důležitý moment mé kariéry, jenže skončil jsem takhle a teď trpím. Ale i to je část sportu," mluvil zničený hráč, jehož absenci Brazilci nedokázali vyřešit a i kvůli tomu dostali v semifinále největší výprask v historii.

Zraněný Neymar zdraví své spoluhráče na tréninku před utkáním o bronz s NizozemskemFoto EPA

Tvrdý zákrok Zunigy mu ale pořád leží v hlavě. "Nemůžu říct, že ke mně přišel a chtěl mě zranit. Nevím, co se dělo v jeho hlavě. Ale každý, kdo rozumí fotbalu, uzná, že nešlo o normální zákrok," sdělil Neymar reportérům.

"Když někoho chcete zfaulovat a zastavit protiútok, kopnete protihráče do kotníku, strčíte ho, zatáhnete za dres. Ale tady, jak padal míč, nešlo o normální situaci," zlobil se Neymar při vzpomínce na moment, kterým pro něj domácí mistrovství skončilo.

Zuniga se za nešťastný úder do zad Neymarovi omluvil. Jenže nejlepšího střelce Brazilců tím nevyléčil, výjimečný fotbalista už v rozhodujících chvílích na hřiště nemohl. "Nemůžu řict, že Zunigu nenávidím, necítím zášť. Prostě necítím nic," dodal Neymar.

"Hodně z vás může říkat, že jsem simulant. Ale o to se nestarám. Na hřišti se můžu bránit jen v případě, že vidím, co se děje kolem mě," odmítl pověst velkého filmaře. "Ale nemůžu se bránit útoku, který přijde zezadu. V takové situaci mě mají chránit pravidla, jinak sám nezabráním tomu, abych se nezranil," zamýšlel se nad soubojem se Zunigou.

Brazílii na domácím turnaji čeká ještě poslední zápas. Při závěrečném vystoupení s Nizozemskem mohou hráči získat alespoň bronzové medaile a trošku zmírnit rozčarování, které způsobili celému národu hrůzným vystoupením s Německem.

Neymar na hřišti stoprocentně nebude. Čeká ho rekonvalescence a příprava na sezonu v Barceloně. V nedělním finále bude přát Argentincům. " Messi si zaslouží mistrovství vyhrát. Je to můj přítel, přeji mu hodně štěstí," prozradil.

Bolí to. Neymar rozechvělým hlasem popisoval pocity, které má kvůli nedobrovolnému konci na MS
Bolí to. Neymar rozechvělým hlasem popisoval pocity, které má kvůli nedobrovolnému konci na MS

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde » 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud