Stanislav Hrabě
13. července 2014 • 04:59

17 důvodů, proč soupeři nenávidí Němce! Vždycky někoho naštvali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomsta, vendeta, vyrovnání účtů. Taková slova zaznějí, kdykoli nějaké mužstvo nastupuje proti Němcům. A je opravdu na co vzpomínat. Němci při osmnácti účastech (v roce 1930 se nepřihlásili, v roce 1950 nebyli jako viníci 2. světové války připuštěni) na každém šampionátu někoho pořádně namíchli, někdo se cítil po souboji s nimi ukřivděný. A poznali to i jejich soupeři ve finále letošního šampionátu Argentinci. Projděte si, jak vypadaly vyhrocené situace na světových šampionátech z pohledu německých soupeřů.



MS 1934 SEMIFINÁLE

Československo-Německo 3:1
Tři góly střílí Oldřich Nejedlý, ale němečtí statistici dlouho jeden zásah přisuzují Krčilovi, aby jejich útočník Edmund Conen byl rovněž s neárijcem nejlepším střelcem. Oficiálně napraveno až v roce 2006.

MS 1938 OSMIFINÁLE

Německo-Švýcarsko 2:4
Anšlus Rakouska mrzačí mistrovství o jednoho účastníka. Společný germánský výběr provokuje nacistickým pozdravem, když v opakovaném duelu se Švýcarskem (1:1 a 2:4) vypadne, všichni si oddechnou.

MS 1954 FINÁLE

Maďarsko-SRN 2:3
Neporazitelný Sébesův maďarský tým padá, přestože v základní skupině porazil soupeře 8:3 a ve finále už vede 2:0. Co bylo příčinou ´bernského zázraku´? Maďarské podcenění, taktika trenéra Seppa Herbergera, nedoléčený Puskás, který je postupně k ničemu? Studie Humboldtovy univerzity v Berlíně překládá řadu důkazů, že byl německým hráčům injekčně aplikován pervitin, který užíval Wehrmacht za 2. světové války jako výtečný stimulant, jenž dostane z člověka ´úplně všechno´.

MS 1958 ZÁKLADNÍ SKUPINA

SRN-Československo 2:2
Obhájci titulu se nemohou nadechnout, československý tým (podle historiků lepší než stříbrný o čtyři roky poději v Chile!) do poločasu v pohodě vede dvoubrankovým rozdílem. Nic nenasvědčuje, že by mohl přijít obrat. Po hodině hry obrovitý útočník Helmut Rahn jde ostře do souboje s brankářem Břetislavem Dolejším, který padá s míčem v náruči. Anglický rozhodčí Arthur Ellis nepíská faul, ale gól, přestože snímky dokazují, že míč za čárou nebyl! Goal Technology se ještě nepoužíval.

MS 1962 ZÁKLADNÍ SKUPINA

SRN-Chile 2:0
Nenávidění Italové to od domácích schytali nejen v brutální vzájemné řeži. Chile už mělo postup zajištěný, soupeři příliš nevzdorovalo. Až moc okatě. Evropanům prapodivná výhra náramně prospěla.

MS 1966 ČTVRTFINÁLE

SRN-Uruguay 4:0
Jihoameričané hrají jako prasata, musí pryč – shodují se tajně Evropané. Ve čtvrtfinále se to daří. Anglie vyřazuje Argentinu (německý rozhodčí Rudolf Kreitlein), Německo Uruguay (anglický James Finney).

MS 1970 ČTVRTFINÁLE

SRN-Anglie 3:0
Brankář mistrů světa Gordon Banks má střevní potíže a nastoupit nemůže, náhradník Peter Bonetti úlohu nezvládá. Jiný člen anglického týmu podobný stav nehlásí. Spekulace proč a jak ani po letech neustávají.

MS 1974 SEMIFINÁLOVÁ SKUPINA

Polsko-SRN 0:1
Očekává se, že poddaní císaře Franze Beckenbaura přidají k evropskému zlatu 1972 i světové, domácí půda je jim vzorně umetána. Varovná blamáž přichází prohrou s NDR 0:1, další by znamenala konec. Přitom Poláci hrají úžasně, poslali domů Itálii. Waldstadion ve Frankfurtu je pod vodou, na straně, kam útočí polští husaři Lato-Szarmach-Gadocha, čvachtá jezero, které utopí každou akci. Snaživí hasiči o poločase vyčerpají hektolitry vody, Geed Müller se na už regulérním povrchu trefuje.

MS 1978 ZÁKLADNÍ SKUPINA

SRN-Tunisko 0:0
Poprvé mohl africký tým proniknout do dalšího kola, odtavit mohl obhájce titulu. Penaltový faul Manfreda Kaltze na Agrebí Ben Reahíma uznal i německý tisk. Peruánský sudí Césra Orosco si ovšem netroufl.

MS 1982 SEMIFINÁLE

Zločin v Seville! Německý brankář Harald Schumacher skáče, míjí míč a chystá se na střet s Patrickem Battistonem, který skončil v nemocnici s krunýřem. Semifinále MS 1982 vyhráli nakonec Němci nad Francií po penaltách...Foto Profimedia.cz
SRN-Francie 3:3 (5:4 pk)
Už osudná dohoda s Rakouskem na výhře 1:0 v základní skupině, čímž přichází o senzační postup Alžírsko, bere mistrům Evropy značné sympatie. Zločin v Seville, jak je zápas s Francií nazýván, nemá v historii obdoby. Brutální faul brankáře Haralda Schumachera, po němž Patrick Battiston končí s krunýřem okolo krku v nemocnici, netrestá nizozemský sudí Charles Corver ani červenou kartou, ani penaltou. Při důležitém německém gólu na 2:3 leží na zemi zranění dva francouzští hráči.

MS 1986 ČTVRTFINÁLE

SRN-Mexiko 0:0 (4:1 pk)
Chytrou porážkou s Dánskem se vyhnou Španělsku, duel se domácím týmem je ovšem hodně ostrý. Kolumbijský rozhodčí Jésus Díaz vytasil osm žlutých karet (poměr 3:5) a dvě červené (1:1), nový rekord. Na brutálním průběhu se podílely oba týmy, prvním zběsilcem byl ovšem Thomas Berthold.

MS 1990 FINÁLE

Argentina-SRN 0:1
Bylo toho dost. V osmifinále Völler rasisticky urazil Rijkaarda, ten opověděl plivancem. Ve čtvrtfinále plachtil mezi československými obránci Klinsmann, pokutový kop proměnil v postup Matthäus. Když naopak Moravčíkovi němečtí beci vyzuli ve vápně kopačku, nic se nedělo, za protesty šel ven postižený. Ve finále se toho sešlo také dost. Dva vyloučení Argentinci (Monzon a Dezotti), penalta za Sensiniho zákrok na Völlera, kdy plachtil jako žabák, byla z kategorie nepřijatelných.

Rudi Völler a Jürgen Klinsmann v pokutovém území Argentinců, to bylo ve finále MS 1990 pro Jihoameričany špatné znamení
Rudi Völler a Jürgen Klinsmann v pokutovém území Argentinců, to bylo ve finále MS 1990 pro Jihoameričany špatné znamení

MS 1994 OSMIFINÁLE

Německo-Belgie 3:2
Namyšlená primadona Stefen Effenberg rozhádal mužstvo, příslovečná disciplína je pryč. Belgičané to poznali podle modřin na nohách. Pomsta přišla záhy, kdy nenáviděné Němce skolili Bulhaři.

MS 1998 ZÁKLADNÍ SKUPINA

Německo-Jugoslávie 2:2
Svěřenci trenéra Samtrače jedou, ještě sedmnáct minut před koncem vedou 2:0. Německý nápor je neudržitelný, soupeř si ovšem stěžuje, že ho vydatně, ale velmi chytře, postrčil dánský sudí Kim Nielsen.

MS 2002 SEMIFINÁLE

Německo-Jižní Korea 1:0
Domácí Korejci udržují šampionát v pozornosti postupem přes Italy a Španěly s vydatnou pomocí rozhodčích. V semifinále však už je tlačit není potřeba a přízeň se nenápadně, avšak efektivně obrací.

MS 2006 ČTVRTFINÁLE

Německo-Argentina 1:1 (4:2 pk)
Nevyřčený úkol dostrkat domácí do bojů o medaile se daří, proti Argentině má však slovenský rozhodčí Luboš Michel velkou šichtu. Při penaltovém rozstřelu se brankář Jens Lehmann pohybuje, jak chce.

Osmifinále mistrovství světa 2010. Frank Lampard dal regulerní gól, ale i díky reakci Neuera nebyl uznán... A internetoví vtipálci mohli úřadovat...Foto Facebook.com

MS 2010 OSMIFINÁLE

Německo-Anglie 4:1
Za stavu 2:1 se anglický záložník Frank Lampard opírá do míče a střela se od břevna jasně odráží za brankovou čáru. Brankář Manuel Neuer hned rozehrává, vyrovnání nepřiznává. Goal Technology stále není.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud