13. července 2014 • 23:36

TITUL patří NĚMCŮM! Finále rozhodl Götze až v prodloužení

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 24 letech se dočkali! Fotbalisté Německa jsou zase mistry světa. Ve finále porazili Argentinu 1:0, jediný gól vstřelil na stadionu Maracaná v Rio de Janeiru sedm minut před koncem prodloužení střídající Mario Götze. Němci se stali první týmem z Evropy, který získal zlato na americkém kontinentu.  Napínavé utkání jsme sledovali ONLINE včetně živé VIDEODISKUZE se sportovním ředitelem Sparty Jaroslavem Hřebíkem.



ONLINE MINUTU PO MINUTĚ NĚMECKO - ARGENTINA ZDE>>>

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 7. • 21:00
Německo
Německo
1:0
ONLINE
13. července
21:00
Argentina
Argentina
Góly

Domácí: 113. Götze

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Lahm (C), J. Boateng, Hummels, Höwedes – Kramer (31. Schürrle), Schweinsteiger – T. Müller, Kroos, Özil (120. Mertesacker) – Klose (88. Götze).

Hosté: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – Pérez (86. Gago), Mascherano, Biglia, Lavezzi (46. Agüero) – Messi (C), Higuaín (78. Palacio).

Náhradníci

Domácí: Zieler, Weidenfeller, Durm, Mertesacker, Götze, Großkreutz, Ginter, Schürrle, Draxler, Podolski, Khedira

Hosté: Orión, Andújar, Campagnaro, Fernández, Basanta, Fernández, Álvarez, Gago, Rodríguez, Palacio, Agüero

Karty

Domácí: Schweinsteiger, Höwedes

Hosté: Mascherano, Agüero

Rozhodčí

Rizzoli – Faverani, Stefani (všichni Itálie)

Stadion

Maracaná - Rio de Janeiro, Brazílie

Návštěva

74 738 diváků

Německá sestava nabídla jedno překvapení. Při rozcvičce se zranil Khedira a šanci místo něj dostal Kramer, který předtím na šampionátu naskočil jen jako střídající hráč do dvou duelů. Finále ale pro něj po srážce s protihráčem brzy skončilo a v 31. minutě jej nahradil Schürrle.

Němci podle očekávání více drželi míč, Argentinci ale dobře bránili a při rychlých brejcích byli nebezpečnější. V 21. minutě jim málem pomohl k vedení Kroos, který hlavičkoval k vlastní brance, Higuaín byl ale tak překvapený, že sám před Neuerem mířil mimo. Po půlhodině pak po Lavezziho centru už slavil vedení, ale radost mu zkazil ofsajd.

Noví mistři vstřelili na turnaji nejvíce gólů a v semifinále deklasovali Brazílii 7:1, proti organizované argentinské obraně se ale prosazovali těžko. Přesto mohli jít do kabin s náskokem, jenže Höwedes po rohu hlavičkoval do tyče. Páté z posledních sedmi finále tak skončilo v první půli 0:0.

Bezgólové skóre mohl v 47. minutě změnit Messi , autor poloviny z předešlých osmi argentinských gólů na turnaji, ale křížnou střelou minul zadní tyč. V první půli předtím hvězda Barcelony na hřišti opět zvracela. Jihoameričané zvýšili aktivitu, přesto na stadionu Maracaná pokračovala taktická bitva. Když už se Schürrle protlačil do šance, uskočil mu míč.

Třetí finále po sobě se tak nerozhodlo v normální hrací době. Argentina teprve jako třetí tým v historii musela potřetí na jednom MS do prodloužení, celkově brazilský turnaj vyrovnal s osmi prodlouženími z šestnácti duelů vyřazovací fáze rekord z roku 1990.

Hned v 91. minutě vypálil Schürrle a Romero musel zasahovat, na druhé straně prováhal šanci Palacio. Když už se zdálo, že Argentina stejně jako v semifinále s Nizozemskem dotáhne duel do penalt, přišlo ve 113. minutě rozhodnutí ze strany střídajících německých hráčů. Götze zpracoval Schürrleho centr a na dlouhou nohu zakončil přesně k zadní tyči. Argentina inkasovala první gól ve vyřazovací fázi turnaje, vůbec poprvé v historii MS dostala branku v prodloužení a odpovědět už nedokázala.

Německo - Argentina 1:0 po prodloužení

Branka: 113. Götze. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Stefani (všichni It.). ŽK: Höwedes, Schweinsteiger - Mascherano, Agüero. Diváci: 74.738.

Německo: Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels, Höwedes - Kramer (31. Schürrle), Schweinsteiger - Müller, Kroos, Özil (120. Mertesacker) - Klose (88. Götze). Trenér: Löw.

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Lavezzi (46. Agüero), Biglia, Mascherano, E. Pérez (86. Gago) - Messi, Higuaín (78. Palacio). Trenér: Sabella.

Prodloužení

Německo - Argentina 1:0 - 120. minuta - konec finále, konec MS. Vyhráli ho Němci!

Německo - Argentina 1:0 - 113. minuta - Mario Götze vstřelil vedoucí gól Německa.

Hřebík o gólů Němců ve finále: Nádherná akce, krásný náběh
Video se připravuje ...

Německo - Argentina 0:0 - 105. minuta - Konec 1. části prodloužení, týmy si vymění strany.

Německo - Argentina 0:0 - 97. minuta - Palacio sám před Neuerem. Jeho oblouček letěl vedle německé branky. To byla situace, která mohla rozhodnout.

Německo - Argentina 0:0 - 91. minuta - Začala 1. část prodloužení

2. poločas

Německo - Argentina 0:0 - 90. minuta - konec 2. poločasu. O vítězi MS rozhodne prodloužení případně penalty.

Německo - Argentina 0:0 - 56. minuta - Zatím nejtvrdší střet finále. Německý brankář Manuel Neuer při něm sestřelil argentinského útočníka Gonzala Higuaína.

Přišel Beckham , Pelé, Putin , Shakira , LeBron James a další... Podívejte se na GALERII celebrit, které dorazily na stadion Maracaná ZDE>>>

Před finále MS se setkaly dvě fotbalové legendy: Pelé a David Beckham.Foto EPA

Německo - Argentina 0:0 - 47. minuta - Messiho velká šance. Kapitán Argentiny však minul.

Německo - Argentina 0:0 - začal 2. poločas

1. poločas

Německo - Argentina 0:0 - konec 1. poločasu.

Německo - Argentina 0:0 - 45. minuta - Po rohu největší šance Němců. Höwedes napálil hlavou míč do tyče.

Německo - Argentina 0:0 - 31. minuta - Christoph Kramer se dostal do německé sestavy na poslední chvíli, ale kvůli zranění musel po půlhodině odstoupit. Nahradil ho Schürrle.

Německo - Argentina 0:0 - 21. minuta - Zatím největší šance finále. Argentinský útočník Higuaín využil zpětné lavičky Kroose a uháněl sám na německou branku - ale minul.

Německo - Argentina 0:0 - 1. minuta - zápas začal.

David Beckham sleduje finále se svými třemi syny.

Před zápasem

20:50 V poslední moment došlo k jedné změně v německé sestavě, Kramer  nahradil Khediru.

Jak viděl šance finalistů MS Jaroslav Hřebík?
Video se připravuje ...

Lavezzi nebyl daleko ke gólu, ale do sítě Německa se netrefil
Lavezzi nebyl daleko ke gólu, ale do sítě Německa se netrefil

19:40 Na stadionu proběhl slavnostní ceremoniál před zápasem, na kterém vystoupila také se svojí písničkou La La La zpěvačka Shakira. A její přítomnost vyvolala na sociálních sítích velký ohlas.

19:00 Argentina vs. Německo aneb Co bude v bitvě o zlato klíčové? Detaily, neboť oba finalisté mistrovství světa jsou hodně vyrovnaní. Tady je šest nejdůležitějších momentů, které podle deníku Sport rozhodnou o jménu nového šampiona. VÍCE ZDE>>>

18:35 Na internetu unikl seznam hostů, kteří by měli dnes dorazit na stadion v Rio de Janeiru. Je mezi nimi basketbalista LeBron James, herecký představitel Jamese Bonda Daniel Craig, nebo ruský prezident Vladimir Putin.

18:20 Jak zastavit Lionela Messiho? To bude dnes hlavní úkol německých fotbalistů. Jako návod by mohl posloužit i příklad z jednoho zápasu Barcelony umístěný na Twitteru.

17:00 Morálka. Disciplína. Důslednost. Jednoduchá trojčlenka Joachima Löwa. Kdo se proviní, má u legendy Freiburgu obří problém. Půl roku stará chyba s dámskou společností na pokoji stála účast na šampionátu v Brazílii hvězdu Mönchengladbachu Maxe Kruseho. Mesuta Özila probral výhrůžkou, že jestli se v Arsenalu nezlepší, nepojede taky. Mladí reprezentanti mu říkají „pane Löwe“. A on s nimi může dnes poprvé vyválčit velkou trofej. CELÝ PŘÍBĚH TRENÉRA NĚMECKA ZDE>>>

16:40 V jedné z čínských ZOO nechali slůně tipovat výsledek dnešního finálového zápasu. Chobotem ukázalo na Argentinu.

V jedné z čínských ZOO nechali slůně tipovat výsledek dnešního finálového zápasu. Chobotem ukázalo na Argentinu.Foto Reuters

16:10 Slavná socha Ježíše v Riu se noc před finále zbarvila do barev obou finalistů. Tady je argentinská verze.

Noc před finále MS zářila socha Ježíše v Riu argentinskými barvamiFoto ČTK

16:00 Do výkopu finále zbývá pět hodin.

15:30 Německo! To je podle fotbalových expertů oslovených deníkem Sport jasný favorit dnešního finále mistrovství světa. S tím nesouhlasí jen Vlastimil Petržela, podle kterého získá zlato Argentina. Odpovědi expertů na otázku, kdo vyhraje MS, si projděte ZDE>>>

Petr Rada Petr RadaFoto spo

15:00 Finálový zápas se bude hrát se speciálně upraveným oficiálním míčem šampionátu ve zlaté verzi.

14:30  Pomsta, vendeta, vyrovnání účtů. Taková slova zaznějí, kdykoli nějaké mužstvo nastupuje proti Němcům. A je opravdu na co vzpomínat. Němci při osmnácti účastech (v roce 1930 se nepřihlásili, v roce 1950 nebyli jako viníci 2. světové války připuštěni) na každém šampionátu někoho pořádně namíchli, někdo se cítil po souboji s nimi ukřivděný. A poznali to i jejich soupeři ve finále letošního šampionátu Argentinci. VÍCE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud